Політика

Звернення Пехова до громадських організацій, українських та іноземних спостерігачів, свідомих громадян України

23 October 2014, 09:46

Вибори 26 жовтня вперше за всю новітню історію України мають шанс стати демократичними, прозорими і справедливими. І ці вибори – найкраща люстрація для всіх тих кандидатів, які вже працювали в парламенті.

Тільки виборці, розумні та мудрі люди, мають вирішити, кому довірити представляти свої інтереси. Саме так має відбуватися очищення влади. Саме люди мають вирішувати, кому з кандидатів в народні депутати знову вручити мандат своєї довіри чи відкликати його.

На жаль, вимушений констатувати, що позачергові парламентські вибори в одномандатному виборчому окрузі № 64 позначені великою кількістю бруду, безпідставних і голослівних звинувачень, маніпуляцій фактами, тиску на виборців та провокаціями. Упродовж останніх двох місяців – чи не найкоротшої в історії України парламентської виборчої кампанії – я та мої прихильники відчули все це на собі.

Хтось, очевидно, дуже боїться мого високого рейтингу і підтримки з боку виборців. В останні дні передвиборної кампанії в хід пішли відвертий жорсткий адміністративний тиск, погрози, провокації, залякування та шантаж виборців, які хотіли б бачити мене народним депутатом України й надалі. Людей, які мене підтримують, змушують змінювати свою думку, шантажуючи звільненнями з роботи, невиплатою соціальної допомоги тощо. В інформаційному просторі з’являється безліч публікацій з розряду «чорного піару», в телеефір запускаються відверто постановочні сюжети, а на окрузі – засилля брудної поліграфічної продукції. Політичні опоненти не шкодують ні грошей, ні репутації інформаційних видань...

Що це, як не пряме порушення Конституції та виборчого законодавства?

Я веду відкриту та прозору передвиборчу кампанію, яка базується на реальних справах і планах, а не словах. І я маю намір перемогти у відкритій та чесній боротьбі.

Закликаю Вас прийти 26 жовтня на виборчі дільниці у 64-му одномандатному виборчому окрузі, щоб забезпечити прозорість і демократичність виборів, які сьогодні вкрай необхідні державі та суспільству, і не допустити фальсифікацій волевиявлення.

Закликаю політичних опонентів не робити виборців заручниками політичної ситуації, не змушувати їх насильницькими методами віддавати свій голос за кандидатів у народні депутати, а дати їм можливість вільно обирати.

Закликаю всіх довести, що Україна дійсно змінилася і ми можемо провести вибори чесно, прозоро і без використання адмінресурсу!

Народний депутат, кандидат в народні депутати України Володимир Пехов

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі