Економіка

У Житомирській області середній час оформлення митних декларацій становить 1 год. 18 хв.

23 October 2014, 09:58

У Житомирській області з січня по вересень 2014 року в режимі імпорту, експорту та транзиту оформлено 67581 митних декларацій.

Про це повідомив начальник Житомирської митниці ДФС Сергій Гринчук,  - інформує інформаційно-комунікаційний відділ головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Відповідно до статті 255 Митного кодексу України, митне оформлення декларацій здійснюється протягом чотирьох робочих годин з моменту пред’явлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що підлягають митному оформленню.

З перевищенням встановленого 4-годинного терміну в січні-вересні 2014 р. оформлено 574 митних декларацій, що становить 0,9 % від загальної кількості оформлених. Перевищення пов’язане з обґрунтованою необхідністю отримання додаткових документів, проведення лабораторних досліджень тощо.

Середній час оформлення митних декларацій в січні-вересні  2014 року становить:

в усіх митних режимах – 1 години 18 хв.

експортних митних декларацій – 36 хв.

імпортних митних декларацій – 3 годин 09 хв. 

транзитних митних декларацій – 17 хв.

«З кожним разом спостерігається позитивна динаміка і збільшення кількості оформлених електронних копій митних декларацій, адже у січні-вересні їх було оформлено 64658. Це складає  майже 96 % від загальної кількості оформлених митних декларацій, порівняно з минулим роком в січні-вересні 2013 року – 86 % електронних митних декларацій, що в свою чергу свідчить про позитивні тенденції впровадження новітніх інформаційних технологій. Серед пріоритетів роботи митниці й надалі залишатиметься орієнтир на спрощення процедур адміністрування митних платежів, зниження паперового документообігу та впровадження електронних сервісів», - відзначає начальник відділу організації митного контролю Житомирської митниці Міндоходів Сергій Слухов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі