Економіка

Держбюджет отримав 80 млн. грн. завдяки житомирським любителям пива

23 October 2014, 14:18

За 9 місяців поточного року до державного бюджету від платників Житомирської області надійшло 174 млн. грн. акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, що на 35%, або на 45,6 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді 2013 року.

Про це Житомир.info повідомили в інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Житомирській області.

Найбільша сума податку надійшла від реалізації лікеро-горілчаної продукції – майже 94 млн. грн. Це більша частина загальних надходжень, а саме 54 %.

Значні кошти отримує бюджет від реалізації пива – цьогоріч сума податку від реалізації цього хмільного напою склала 79,6 млн. грн. Питома вага в загальних надходженнях акцизного податку по області – 46 %.

Від реалізації спирту державна скарбниця отримала 0,8 млн. грн., що в загальних надходженнях становить 0,5 %.

Фахівці головного управління Міндоходів відзначають зростання надходжень акцизного податку по всіх видах підакцизної продукції, у тому числі від:

- лікеро-горілчаної продукції – на 34,5 млн. грн., або на 58 %;

- пива – на 11 млн. грн., або на 16 %;

- спирту – на 64 тис. грн., або на 8 %.

Крім того, суб’єкти господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв, сплатили 12 млн. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Це на 0,6 млн. грн., або майже на 6 % більше надходжень аналогічного періоду 2013 року.

Загалом у Житомирській області зареєстровано 1886 суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв та сплачують вищевказаний збір. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі