Політика

Житомиряни про Олександра Оніщука: портрет кандидата в народні депутати

23 October 2014, 18:57

Олександр Оніщук є кандидатом в народні депутати по виборчому округу № 62 (м. Житомир). Що це за людина? Який він? Які цілі переслідує? З такими питаннями звернулися до найближчого оточення Олександра Васильовича. Адже іноді саме наше оточення може розповісти про нас більше, ніж ми самі.

 

За словами викладачки Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу Людмили Хетерелі, де навчався Олександр Оніщук, ще з юнацьких років він виявляв наполегливість у навчанні та цілеспрямованість. «Саша сказав, що він вивчить і здасть, значить, він вивчить і здасть, – розповідає Людмила Хетерелі. – Розумієте, коли у людини є бажання досягти своєї мети – це найголовніше. Мені дуже приємно, що Олександр завжди пам’ятає свій навчальний заклад, викладачів, цікавиться проблемами коледжу. Він як людина, яка досягла значних успіхів у своєму житті, розуміє, що і ми якусь частинку душі йому віддали».

 

Починаючи з 2010 року, доктор медичних наук із Варшави Беата Юркевич обмінюється досвідом з лікарями Житомирщини, безкоштовно консультує та оперує дітей нашої області, які мають важкі урологічні захворювання. Така співпраця наших лікарів із польськими колегами, які відзначені високими результатами у лікуванні складних захворювань, стала можливою за сприяння Олександра Оніщука.

За словами обласного позаштатного лікаря-уролога Дмитра Шевченка, коли Олександр Оніщук дізнався результати роботи лікаря з Польщі, то сприяв тому, щоб наші лікарі переймали досвід і консультувались із колегами з-за кордону, адже це сприяє розвитку нашої медицини. «Враховуючи складну економічну ситуацію в Україні, особливо в державній медицині, звичайно, роль меценатів важко переоцінити. Це стосується і придбання медичного обладнання, і навчання спеціалістів… Завдяки Олександру Оніщуку я зміг поїхати до Варшави, де познайомився з пані Юркевич і власне зміг налагодити співпрацю на користь дітям. Пані Юркевич мені розповіла, що у Польщі колись було так як і в нас, і тоді вона вперше (у 1997 році) поїхала у Сполучені Штати Америки, щоб подивитись як світ працює, – розповідає Дмитро Шевченко. – Така взаємодія, взаємодія з меценатами і з заможними людьми, є постійним прогресом, постійним рухом уперед. Крім того, це можливість навчитися, якою повинна бути дитяча урологія, дитяча хірургія, як потрібно працювати».

 

Третій рік поспіль у Житомирі за підтримки Олександра Оніщука проходить Всеукраїнський дитячий турнір з волейболу, присвячений пам’яті Ніколайчука Г. В. – відомого дитячого тренера, викладача з волейболу. Традиційно змагання проводять весною, а участь у них беруть юні волейболісти з Житомира та області, а також з Ірпеня, Києва, Луцька і Тернополя. Призерів турніру нагороджують медалями, грамотами, а команда-переможець отримує перехідний кубок. За результатами турніру кращих волейболістів нагороджують у різних номінаціях, а всі учасники змагань одержують цінні подарунки – сувенірні чашки та грамоти.

«У квітні 2014 року на турнір навіть завітав президент Асоціації дитячого волейболу України Георгій Поддєнєжний. Він сказав, що проведення такого турніру серед підростаючого покоління є благородною справою і відмітив високий рівень змагань. Крім того, він нагородив Олександра Оніщука пам’ятною статуеткою «За розвиток дитячого волейболу і за вклад в розвиток дитячого волейболу України». Для Олександра – це було справжньою несподіванкою. Він був приємно вражений, – розповідає старший тренер відділення волейболу ДЮСШ № 1 м. Житомира, голова Житомирської міської федерації волейболу Вадим Кравченко.Григорій Володимирович Ніколайчук був нашим тренером. Ми разом із Сашею займались волейболом. Він був в старшій групі, а я в молодшій. Наш тренер був дуже хорошою людиною, він все своє життя присвятив волейболу. Так і з’явилась ідея, а чому б не провести турнір на його честь?! Олександр підтримав цю пропозицію і вже третій рік поспіль діти мають можливість здобувати ігровий досвід. Скажу відверто, якби не він, з яким ми започаткували цей турнір, який був першим стартом для волейболістів ДЮСШ № 1, то ми не вийшли б на рівень Всеукраїнських змагань, ми не виграли б Чемпіонат області і насамперед не отримали ігровий досвід".

Буду небагатослівним. Якби не Олександр Оніщук, якби він не приділяв стільки уваги і не ставився так до дітей як ставиться, не розкрутив волейбольну команду ДЮСШ № 1, то в якому стані була б наша команда зараз невідомо».

 

Леонора Сметаніна, представниця громадської організації «Спілка небайдужих жінок», що постійно надає допомогу дітям із особливими потребами, вимушеним переселенцям, сім’ям загиблих військових, одному з підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади: «Скільки б ми не звертались до Олександра Оніщука підтримати ту чи іншу благодійну акцію, – він завжди відгукується. Особливо тоді, коли це стосується благодійних акцій на підтримку дітей з особливими потребами, а також надання допомоги сім’ям загиблих військових. Знаю одне: він людина слова, якщо пообіцяв щось виконати чи досягнути, він це виконає. Завжди».

«Олександр Оніщук ніколи не перебував в жодній з партій. Це людина, яка зробила себе сама, – зазначає виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе. Він пройшов усі щаблі кар’єрної драбини – від простого робітника до керівника підприємства. На сьогоднішній день він забезпечив робочими місцями понад тисячу людей. У 2013 році Олександр Оніщук був обраний головою Житомирської міської організації роботодавців. А в червні цього року як голова організації ініціював серед підприємців акцію щодо підтримки Житомирської установи виконання покарань № 8, а саме – ремонт спортивної кімнати для неповнолітніх засуджених і жінок. Крім того, він та підприємці, які входять до складу Об’єднання організацій роботодавців, підтримує українських військових, які зараз знаходяться на Сході. Зокрема, в травні 2014 року разом з іншими житомирськими підприємцями, за зверненням керівництва військ оперативного командування «Південь» – оперативне об’єднання Сухопутних військ Збройних Сил України, передали українським військовим переїзну банно-пральну станцію. У липні 2014 року брав участь у придбанні дороговартісних переносних радіостанцій для артилерійського підрозділу 95-ї окремої аеромобільної бригади».

Прес-служба Олександра Оніщука

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі