Місто

На базі житомирської військової частини ремонтують техніку для потреб АТО

23 October 2014, 20:46

Майже п’ятсот одиниць відремонтованої воєнної техніки на базі житомирської військової частини Центр електрогазвого та автотехнічного забеспечення Повітряних Сил України забезпечує технікою війська на сході країни.

Робота частини розпочалася ще до початку військових дій на Сході - 10 квітня, коли військові вивезли 52 винищувачі з анексованого Криму. Наразі вони відновлюють військову техніку та забезпечують потреби АТО, а також проводять ремонтні роботи безпосередньо у зоні бойових дій.

Військові кажуть: інколи доводиться працювати навіть цілодобово, аби забезпечити потреби військових. Ремонтна бригада щодня відправляє оновлену техніку до військових частин по всій Україні.

“Такого центру нема більше. Є подібна частина, але такого центру немає. Він ще унікальний в тому, що знаходиться в 5 пунктах постійної дислокації, по п’яти гарнізонах по всій Україні, що дає змогу більш оперативно виконувати завдання за призначенням, за територіальним принципом”, - розповідає командир військової частини Ярослав Лерман.

Майже вся техніка, яка потрапляє до рук майстрів, була випущена ще за радянських часів і знаходиться у плачевному стані, тож ремонт таких автівок дуже дорогий.

Ярослав Лерман також додає: завдяки тому, що на заводі працюють досвідчені працівники, інколи виходить ремонтувати ледь не металобрухт.

Результатами роботи завдячують також волонтерам, які регулярно доставляють ремонтній бригаді усе необхідне. Волонтер Ігор регулярно привозить на замовлення майстрів будь-які агрегати та інструменти, він каже: гроші не рахує, адже це йде на потреби військових.

Військовослужбовці кажуть: така вузькоспеціалізована техніка, як броньовані тягачі, вкрай необхідна, і завдяки ремонтній бригаді вони регулярно отримують такі машини.

“На даний момент ми вже отримали 8 одиниць, продовжуємо отримувати. Звичайно, є деякі проблеми, але всі проблеми вирішуються, і ми думаємо, що тиждень-два – і ми повністю укомплектуємося за рахунок даної військової частини”, - розповідає помічник начальника автомобільної служби 30 окремої механізованої бригади Іван Яцинич.

Вже за тиждень в зону АТО відправляється чергова ротація військових з ремонтної бригади, яка обслуговуватиме воєнну техніку на передовій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі