Влада

Вибори в Житомирській області пройдуть прозоро, - Сергій Машковський

24 October 2014, 10:18

Вибори на Житомирщині пройдуть прозоро. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський 23 жовтня під час спільної прес-конференції з керівниками управлінь МВС України, СБУ та прокуратури, присвяченій підготовці області до проведення позачергових депутатських виборів до Верховної Ради у 2014 році.

На території області створено 6 територіальних виборчих округів з центрами у Житомирі, Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському, Малині та Чуднові, на 1460 виборчих дільницях працюватимуть виборчі комісії.

«Основне завдання влади – проведення чесних, прозорих та відкритих виборів. На сьогодні на території області створюються всі належні умови для проведення саме таких виборів», - підкреслив Сергій Машковський.

Так, з метою недопущення під час підготовки та проведення виборів незаконного втручання будь-яких осіб у виборчий процес 17 жовтня видано розпорядження голови облдержадміністрації №293 «Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року».

Керівник області наголосив, що у переддень та день виборів цілодобово чергуватимуть відповідальні особи – працівники апарату облдержадміністрації.

На Житомирщині створені робочі групи, які наразі перевіряють підготовку виборчих дільниць до проведення виборів. Минулого тижня організаційним відділом апарату облдержадміністрації здійснено моніторинг матеріально-технічного забезпечення усіх окружних та дільничних виборчих комісій області, у тому числі з виїздом на місце в Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Чуднівський райони та міста Бердичів і Чуднів. У цілому стан матеріально-технічного забезпечення відповідає нормативним вимогам ЦВК.

Наразі триває робота по укомплектуванню дільничних комісій збірними кабінами для голосування. Так, на 19-ти дільницях 67 округу були проблеми з тканиною та матеріалом для збору кабінок, в робочому порядку всі питання вирішуються.

Також Сергій Машковський повідомив, що на виборчі дільниці вже почали завозити бюлетені. Вже всі виборчі дільниці забезпечені бюлетенями, крім двох, до яких вони будуть доставлені згідно з графіком.

«Підготовка до виборів проходить без надзвичайних ситуацій. Є повна координація з правоохоронними органами та консолідована позиція влади області й силових структур регіону – провести вибори чесно, відкрито та прозоро. Відповідальні особи зі штату облдержадміністрації координуватимуть свої дії з правоохоронцями та представниками ОВК», - резюмував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі