Політика

Лідери Об’єднання «Самопоміч» зустрілися з громадою Житомира

24 October 2014, 10:58

23 жовтня представники «Об’єднання Самопоміч» поспілкувалися з громадою Житомира. На питання житомирян відповідали лідер «Самопомочі» (№ 50 у виборчому списку), Львівський міський голова Андрій Садовий, командир окремого батальйону спеціального призначення «Донбас» Семен Семенченко (№ 2 у виборчому списку), співавтор низки законів Оксана Сироїд (№ 4 у виборчому списку), кандидат у народні депутати по виборчому округу № 62 Наталія Чиж.

Справа наліво: Андрій Садовий, Оксана Сироїд, Наталія Чиж, Семен Семенченко 

Андрій Садовий окреслив основні відмінності «Об’єднання Самопоміч» від інших політичних сил.

«У нас немає жодного колишнього депутата у списку, жодного колишнього міністра, які своєю діяльністю, а дуже часто бездіяльністю, довели країну до біди, коли сьогодні в окупації Крим, Донецьк, Луганськ, коли рівень життя людей, звичайно, низький. Тому іншого варіанту, крім дати можливість професійним, гідним людям бути присутніми у владі, щоб вони мали сміливість впроваджувати реформи, робити нові закони, приймати їх, голосувати, – немає. «Самопоміч» – це об’єднання великої кількості професійних відповідальних людей», - наголосив Садовий.

Він також зазначив, що готовий ділитися з Житомиром гарним досвідом Львова.

«Ми говорили з вашими студентами: якщо вони мають бажання, можуть приїжджати на стажування до Львова. Коли ви визначитеся, хто би мав бути наступним міським головою, я також готовий взяти його на стажування до Львова, щоби не було помилок», – запропонував Андрій Садовий.

Семен Семенченко, пояснюючи, чому приєднався до «Самопомочі», зазначив, що це команда людей, про яких можна судити за їхніми справами.

«Чому я в «Самопомочі»? Схід та Захід нашої країни зараз повинні «зшивати» Україну, адже всі роки незалежності хтось робив собі політичний капітал, хтось крав, поки ми, західна Україна, виясняли, хто кращий, хто більш патріотичний, хто правильною дорогою йде. Друге – це те, що практично всі із «Самопомочі» мають конкретний результат своєї діяльності, тобто, можна судити за справами. Це місто Львів, це батальйон «Донбас», це закон про люстрацію, це пакет реформ – 50 законопроектів, це люди, які знають, що конкретно їм треба робити далі – і у Верховній Раді, і поза нею. Так, нам необхідні депутатські повноваження, щоб продовжувати робити ту справу, яку ми робимо зараз. Для мене це боротьба на Донбасі, адже зараз багато жителів відчувають себе покинутими, вони не розуміють, що коїться. Сьогодні главарі терористів заявляють, що вони будуть іти далі, наших полонених не повертають. Необхідно поєднати зусилля з усією країною: якщо Київ не йде назустріч, будемо об’єднуватися з іншими областями, будемо разом заходити до Верховної Ради. І в нас велика надія на те, що зараз без усякої боротьби за розподіл портфелів, ми зможемо внести ті зміни, які життєво необхідні. Часу дуже мало: попереду важка зима, попереду непроста ситуація з війною, тому діяти треба дуже швидко», - сказав Семенченко.

Він також зазначив, що одним із першочергових своїх завдань у парламенті вважає захист добровольчих рухів, а також сімей загиблих бійців.

Голос громади може бути почутий лише тоді, коли її представники зайдуть до парламенту. На цьому наголосила Оксана Сироїд.

«Є розуміння того, що наш голос поза стінами парламенту як громадських активістів, на жаль, не на стільки гучний. Є розуміння того, що для того, аби голос громадськості був почутий, ця громадськість повинна взяти відповідальність і зайти до парламенту. Це, власне, те, що ми взяли і зробили. Головне, що мене привело до «Самопомочі» – це спільність цінностей, які ми поділяємо. Ті люди, які боролися за прийняття законів, вони хотіли залишитися собою і хотіли мати своїх побратимів у політиці – самозреалізованих, які можуть бути собою. Таку команду нам запропонувало «Об’єднання «Самопоміч», - акцентувала Сироїд.

Кандидат по Житомирському округу Наталія Чиж вважає, що новий парламент, у першу чергу, повинен вирішити питання децентралізації влади.

«Я вірю в «Самопоміч». Я знаю місто Львів, ми всі його знаємо. Це гарний приклад. Тому я долучилася до цієї роботи. І перший крок в парламенті – це децентралізація влади. Для цього мають бути гарні закони, а в нашій команді є законотворці. Нам потрібно достукатися до всіх, що громада має право на владу у себе на місцях», - підкреслила Чиж.

Вона також звернулася до житомирян з проханням бути відповідальними та добре усе зважити, обираючи новий склад парламенту.

«Єдине, що я прошу всіх: перед тим, як зробити свій вибір, донесіть своїм друзям та родичам, що на сьогоднішній день до Верховної Ради йде 302 депутати цього скликання, 132 з них проголосували 16 січня за цей ганебний закон. Всі повинні дослухатися і подумати, куди ми йдемо далі», - закликала Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі