Суспільство

Житомирські лісівники передали Словянську бойову розвідувальну машину

24 October 2014, 12:43

Бойова розвідувально-дозорна машина, на якій лісівники Білокоровицького лісгоспу Олевського району Житомирської області охороняли ліси від порушників, поїхала до Словянська Донецької області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На запитання, чи не шкода розлучатися з такою машиною, головний лісничий Білокоровицького лісгоспу Олександр Тараканець відповідає: «Машини не шкода. Шкода людей, які гинуть. Нехай вона стане в пригоді нашим колегам, яким зараз дуже нелегко».

Олевський район завжди був проблемним у відношенні лісопорушень, тому в 2011 році для найкращої ефективності проведення рейдів лісовій охороні було придбано військову техніку -  БРДМ-2. На цій машині бригада мала можливість проїхати по бездоріжжю, подолати водні перепони і перекрити дорогу лісокрадам, які в основному використовують для цих цілей потужні автомобілі.

Упродовж 3 років рейдова бригада з 6 осіб патрулювала лісові масиви північних районів Житомирщини, і кількість самовільних рубок за цей час суттєво зменшилась.

«Цю техніку ми безоплатно передаємо з балансу нашого підприємства на баланс Словянського лісгоспу Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства. Там вона зараз більше потрібна», - каже додає Олександр Тараканець.

Фото прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі