Політика

Політична телереклама сьогодні – це інструмент впливу олігархів на парламент завтра

24 October 2014, 16:40

 Олігархи, які спонсорують сьогодні дорогу телевізійну рекламу деяких партій, потім вимагатимуть від них приймати певні рішення в парламенті.

Про це заявив кандидат в народні депутати від політичної партії «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)» Віталій Шабунін (Голова правління громадської організації «Центр Протидії Корупції», №5 у виборчому списку).

 Шабунін переконаний, що у передвиборчій гонитві партії витрачають шалені гроші на політичну телевізійну рекламу, тому що гроші не їх, а олігархів, які за ними стоять:

 «Хвилина телереклами коштує в середньому 130-190 тис. грн. У деяких політичних сил реклама іде на телебаченні годинами. Я стверджую, що ці гроші можуть дати лише олігархи. Жоден бізнес не в змозі дати партії такі гроші. Жодна політична партія, що реально фінансується людьми середнього бізнесу і на сайті показує реальні прізвища, як це робить «Громадянська позиція», не може назбирати гроші на телевізійну рекламу».

 Небезпека такої ситуації може проявитися після виборів, зазначає Шабунін: «Виборцю критично важливо розуміти, що телереклама - це гроші від великого олігархічного бізнесу. А це, в свою чергу, означає, що потім така фракція в парламенті буде відстоювати інтереси не народу, а цього ж таки великого олігархічного бізнесу».

 «Звідки гроші – того вказівки потім виконують. Великі гроші може дати тільки олігарх і  тільки з однією ціллю – зараз дає їм на рекламу, а потім, коли вони пройдуть в Раду, то ці кошти відіб’ються на наших з вами податках, на комунальному і державному майні», - зауважує Шабунін.

 Зауважимо, що політична партія «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)» не фінансується жодним олігархом, не транслює телевізійні рекламні ролики, а всі джерела фінансування, а також щоденні надходження та витрати відображені на офіційному сайті партії.

Прес-служба партії «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі