Місто

У Житомирі засуджені до довічного ув'язнення обирають депутатів до Верховної Ради і сподіваються на мир в Україні

26 October 2014, 13:20

185 засуджених до довічного позбавлення волі, які перебувають у Житомирській установі виконання покарань №8 проголосують сьогодні за новий склад Верховної Ради України.

Тут все, як на звичайній дільниці, щоправда, виборців до виборчої дільниці супроводжує охорона і голосують засуджені у наручниках.

За час передвиборчої агітації кандидати у нардепи в установу не приїжджали, втім засуджені кажуть: агітаційні матеріали отримували справно, мали доступ до телевізора, тож встигли ознайомитися з передвиборчими програмами кандидатів.

«Ми хоч у тюрмі знаходимося, але у нас є телевізори і ми можемо спостерігати з самого початку, як почався Майдан, за всіма подіями. У кожного складається своя думка, кожен робить висновки по нинішній владі, як вона працює. Стан справ в країні накладає більшу відповідальності на людину на даних виборах. У мене є рідні, які живуть на Донбасі, і я хочу, щоб там мир прийшов з новою владою, щоб швидше все це закінчилося» - каже засуджений до довічного позбавлення волі, який вже 18 років знаходиться за ґратами.

Окрім покращення ситуації на Сході держави засуджені сподіваються, що від результатів виборів залежать і умови перебування людей у в’язницях.

«Я сподіваюся, що у зв'язку з європейською інтеграцією, через зміни у законодавстві це може мати пряме відношення і до засуджених», - каже засуджений до довічного позбавлення волі Георгій Йовдій, який вже 12 років відбуває покарання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі