Політика

За результатами Національного екзит-полу до Верховної Ради проходить 7 партій

26 October 2014, 20:01

26 жовтня у день голосування на виборах депутатів Верховної Ради України проводилося кілька екзит-полів - опитувань виборців на виході з виборчих дільниць.

«Національний екзит-пол-2014», до складу якого увійшли Фонд «Демократичні ініціативи ім.І.Кучеріва», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім.О.Разумкова: було опитано близько 17 тис. респондентів на 400 виборчих дільницях. За даними організаторів даного екзит-полу, помилка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів перегонів і в межах 0,5-1% для інших партій.

Результати Національного екзит-полу-2014 оприлюднили на прес-конференції після закриття виборчих дільниць о 20.01 (дані, зібрані станом на 18.00). 

За даними екзит-полу до Верховної Ради проходить 7 партій:

Блок Петра Порошенка - 23%,

Народний фронт - 21,3%,

Об’єднання «Самопоміч» - 13,2%,

Опозиційний блок - 7,6%,

Радикальна партія - 6,4%,

ВО «Свобода» - 6,3%

ВО «Батьківщина» - 5,6%,

Результати Національного екзит-полу (онлайн-трансляція прес-конференції в Українському національному інформаційному агентстві Укрінформ):

О 23.00 будуть оприлюднені оновлені дані за результатами дня голосування.

Також у день виборів проводились екзит-поли:

«Україна. Парламентські вибори-2014» (Центр "Соціальний моніторинг" і Український інститут соціальних досліджень ім.А.Яременка на замовлення українського загальнонаціонального телеканалу "Інтер");

Екзит-пол соціологічної групи «Рейтинг» (за підтримки уряду Канади, Міжнародного Республіканського інституту, спільно з компанією з дослідження громадської думки Baltic Surveys/The Gallup Organization (Вільнюс, Литва));

«Всеукраїнський екзит-пол» (Компанія TNS на замовлення телеканалу 1+1);

Екзит-пол «Савік Шустер студія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі