Влада

До виборів ректора Житомирським агроекологічними університетом керуватиме 37-річний доктор економічних наук

28 October 2014, 11:14

28 жовтня Житомир відвідав міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, щоб зустрітися з колективом агроекологічного університету. У зв’язку з тим, що цього дня закінчився контракт з Валерієм Микитюком, колективу представили в.о. ректора університету 37-річного Олега Скидана, який займатиме цю посаду до чергових виборів ректора.

На сайті ЖНАЕУ є інформація про те, що доктор економічних наук Олег Скидан є випускником даного вузу та нині займає посаду проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку ЖНАЕУ.

Олег Васильович Скидан: З 2000 до 2004 рр. працював в головному управлінні економіки Житомирської облдержадміністрації. У 2004 р. отримав науковий ступінь кандидата економічних наук. Докторську дисертацію на тему «Організаційно-економічний механізм формування аграрної політики України» захистив у ННЦ «Інститут аграрної економіки» УААН у 2009 р.

Автор більше 110 наукових праць з проблем аграрної політики, продовольчої безпеки, сільського розвитку. Є членом спеціалізованої Вченої ради із захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) наук за спеціальностями «Економіка та управління національним господарством», «Економіка та управління підприємствами» у ЖНАЕУ. Завідувач кафедри менеджменту інвестиційної діяльності.

Лауреат Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України (2009 р.), Премії Президента України для молодих вчених (2009 р.). Є іменним стипендіатом Верховної Ради України (2011, 2012 рр.). У 2009 р. отримав грант Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених.

За словами заступника голови Житомирської облради Руслана Годованого, вибори нового ректора ЖНАЕУ мають відбутися за два місяці, однак Кабмін ще не розробив процедури, за якою будуть обиратися керівники вузів.

«Згідно закону, в останній день контракту керівник переходить в статус виконуючого обов’язки. Зазвичай, перший проректор виконує функції ректора до настання нових виборів. Сьогодні ж взяли трошки іншу людину, але все по закону. Олег Скидан – науковий працівник, проректор даного вузу, якого усі тут знають. У нас же була інформація, що в.о. ректора можуть призначити Рижука або Мельника, тоді ми, звичайно, виступали б проти», - розповів Руслан Годований

Заступник голови облради вважає обрання ректора університету голосуванням – гарною ідею.

«Це дуже добре, коли керівника не призначають згори, а викладачі, працівники вузу та студенти самі собі обирають ректора. Вірю, що вони проведуть справжню виборчу кампанію, яка стане змаганням кращих ідей», - відмітив Руслан Годований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі