Суспільство

Бердичівські підприємці подарували бійцям 26-ї бригади броньовану машину і безпілотник

28 October 2014, 17:06

Броньований автомобіль за майже 7 тисяч доларів і безпілотний літак вартістю 100 тисяч гривень на потреби військових 26-ї бригади придбали підприємці Бердичева, які займаються автомобільним бізнесом.

Головне завдання безпілотника - розвідка. На висоті 500 метрів він здатен долати відстань до 50-ти кілометрів і фіксувати вогневі точки противника. Ним керують із землі, зображення з відеокамери передається на комп'ютер.

Перш ніж доставити безпілотник у зону АТО, двох військових навчили керувати літаком. Впродовж 2-х місяців двоє бійців щоденно опановували це вміння на військовому аеродромі.

Але безпілотник – це лише частина подарунку. Щоб екіпаж міг мобільно пересуватися територією ведення бойових дій, підприємці подарували військовослужбовцям броньований автомобіль. Його переобладнали з інкасаторської машини 6-го рівня захисту.

Військовослужбовці не приховують радості. Кажуть: завдяки подарунку зможуть здійснювати розвідку, не ризикуючи безпекою особового складу.

Вже найближчими днями автомобіль доставлять на передову. А тим часом мешканці Бердичева продовжують збір коштів на потреби армії. Хочуть придбати для своїх земляків ще один безпілотник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі