Влада

Жителі Житомирської області можуть купити твердопаливні котли в кредит із відшкодуванням до 20% коштів

30 October 2014, 17:03

З метою скорочення обсягів споживання природного газу в державі Кабінет Міністрів України виділив 50 млн. грн. на відшкодування тіла кредиту, отриманого в уповноваженого банку на закупівлю електротеплогенеруючих установок або твердопаливних котлів для фізичних осіб та власників приватних домоволодінь.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, яке є головним розпорядником виділених коштів та відповідальним виконавцем зазначеної програми енергозбереження, розробили механізм отримання кредиту.

Кредит надається на термін до 36 місяців. Ставка – 25% річних, обов’язковий початковий внесок – 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1000 грн., максимальна – 30 000 грн.

Громадяни, які взяли кредит на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу), зможуть отримати відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 5 тис. грн.) за урядовою програмою.

Таким чином, виділені Урядом 50 млн. гривень дадуть змогу 36 тисяч домогосподарств перейти на використання електротеплогенеруючих установок або твердопаливних котлів.

У випадку виникнення запитань щодо оформлення кредиту та повернення коштів за урядовою програмою можна телефонувати в контакт-центр фінустанови за тел.: 0-800-210-800.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі