Події

У Житомирській місячна зарплата деяких ув’язнених становить 7,30 грн., – прокуратура

30 October 2014, 18:05

Прокуратурою Житомирської області зареєстровано 7 кримінальних проваджень за порушення законодавства в установах виконання покарань.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Спілкуючись з журналістами під час брифінгу на тему «Стан додержання кримінально-виконавчого законодавства при виконанні кримінальних покарань в області та результати прокурорських перевірок», який відбувся 30 жовтня, начальник відділу Сергій Костюк наголосив, що прокурорські перевірки засвідчили наявність порушень прав в’язнів в установах виконання покарань. Найбільш гострим питанням, за словами прокурора, є працевлаштування засуджених, гідна оплата їхньої роботи та дотримання належних умов праці.

«Працевлаштовані засуджені не забезпечені достатнім обсягом роботи, аби мати можливість отримувати хоча б мінімальну заробітну плату. Наприклад, у Райківській виправній колонії засудженим нараховується за місяць 338 грн. зарплати, що майже вдвічі менше за мінімальну, а в окремих випадках місячна заробітна плата становила лише 7,30 грн.», - навів конкретний приклад начальник відділу.

Також прокурор зазначив, що системного характеру набули порушення законодавства про звернення громадян.

«У зв’язку з цим, за втручанням прокуратури області, в установах виконання покарань запроваджено облік і реєстрацію у спеціальних журналах усіх без виключення звернень в’язнів за їхніми підписами», - розповів Сергій Костюк.

Начальник відділу також зазначив, що встановлено порушення і при застосуванні до засуджених умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни невідбутої частини покарання м’якшим, заміни режиму тримання на більш або менш тяжкий.

«У Бердичівській виправній колонії засудженому безпідставно відмовили у направленні матеріалів до суду для вирішення питання про умовно-дострокове звільнення, хоча він характеризується позитивно, 18 разів заохочувався за сумлінну поведінку та ставлення до праці», - повідомив Сергій Костюк.

Усього протягом поточного року органами прокуратури області внесено понад 250 документів реагування на усунення порушень, зареєстровано 7 кримінальних проваджень, до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 200 посадових осіб.

Під час брифінгу. Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі