Події

У Бердичівській міськраді, де знаходиться ОВК, вибухівки не знайшли і тепер шукають «мінера»

30 October 2014, 18:45

 Вдень 30 жовтня вибухівку шукали у центрі Бердичева. На «102» зателефонував невідомий і повідомив про замінування будівлі міської ради. Саме там, на третьому поверсі, знаходиться і виборча комісія скандального округу №63. Анонім назвав і орієнтовний час вибуху – 15.30.

«До чергової частини Бердичіського міськвідділу надійшов телефонний дзвінок від невідомого чоловіка, який повідомив, що о 15 годині і до 15.30, він ще буде вичікувати, має вибухнути міськвиконком, що він замінований», - розповіла інспектор по роботі з громадськістю та ЗМІ Бердичівського міськвідділу міліції Ірина Коломієць.

До адмінбудівлі одразу виїхала слідчо-оперативна група, а також екстрені служби – медики, рятувальники та вибухотехіки. До цього часу усіх, хто перебував у приміщенні, евакуювали згідно планів та інструкцій

«Поступив сигнал про замінування, відповідно, наші дії – евакуація. Всі працівники виконкому були повідомлені і евакуйовані», - каже начальник відділу з НС Бердичівського міськвиконкому Віктор Рябушко.

Людей відвели на безпечну відстань. Оскільки будівля знаходиться за сотню метрів від проїзної частини, рух транспорту не перекривали. Тим часом сапери зі службовими собаками перевіряли усі кабінети виконкому. Почали з приміщень, які займає окружна виборча комісія.

Приміщення ОВК опечатані ще з минулої доби у присутності членів комісії та взяті під цілодобову охорону – повідомили правоохоронці. Працівники мерії підозрюють, що саме з виборчкомом і могло бути пов’язане повідомлення про замінування. Кілька днів тому виборці навіть влаштовували пікет, бо нібито мали докази фальсифікацій, та вимагали перерахунку голосів.

Деякі громадяни не на камеру говорять, що це замінування – вигадане. Припускають: тим часом, поки шукають вибухівку, хтось може внести потрібні корективи у виборчі бюлетені. Представник ОВК повідомив, що протоколи з мокрими печатками уже в ЦВК, тому змінити результати неможливо.

Спеціалісти перевірили усі приміщення будівлі та довкола неї – вибухівки не знайшли. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян…) Кримінального кодексу України. Працівники міліції з’ясували, що анонімний дзвінок був з вуличного таксофону. Тривають заходи щодо встановлення особи автора анонімного повідомлення. Відповідно до чинного законодавства, його дії караються позбавленням волі на термін від 2 до 6 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі