Місто

В Житомирі презентували першу «розумну» зупинку та тролейбус із Wi-Fi

31 October 2014, 16:30

Сучасні зупинки з розрахунковим часом прибуття транспорту, роздільними урнами для сміття та безкоштовним інтернетом почали встановлювати в Житомирі. За словами першого заступника Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, компанія «Автоімідж» встановлює такі зупинки за власний кошт.

«В Житомирі для цієї компанії - це пілотний проект. Вона вкладає гроші в місто Житомир, в надії в майбутньому масштабувати цей проект на території України. Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення, затвердив схему установки і дав дозвіл на встановлення ще 14 зупинок», - сказав Сергій Сухомлин.

Окрім зупинки, представники влади Житомира також розповіли і про тролейбуси, які закупили для місцевого трамвайно-тролейбусного управління.

«Ми отримали ті перші тролейбуси, про які так довго говорили, на які так багато коштів було виділено і міською радою, і обласною радою, за що ми їм дуже вдячні. Сподіваємось, що все ж таки ті плани, а це 33 таких тролейбуса, ми їх отримаємо і таким чином вирішимо велику проблему транспорту в місті Житомирі. А також вирішимо ще одну проблему - проблему нашого ТТУ, яке нарешті стане, насамперед, прибутковим», - повідомила секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

На думку Сергія Сухомлина, безкоштовний інтернет збільшить кількість охочих користуватись електротранспортом.

«Безкоштовний інтернет в транспорті - це додатковий плюс, це отримання платоспроможного пасажира для нашого трамвайно-тролейбусного управління. Тому ми, крім покупки нових тролейбусів, розуміємо, що нам необхідно перенаправити пасажиропотік з маршрутних автобусів, в першу чергу, в тролейбуси. Ми купуємо 33 тролейбуса і встановлюємо зупинки - це в комплексі має дати ТТУ додаткові фінансові надходження, а житомирянам додаткові зручності», - переконаний Сергій Сухомлин.

Також представники міської влади запевнили, що в ТТУ планують обладнати безкоштовним інтернетом весь електротранспорт Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі