Місто

Для житомирських водіїв організують платні курси – навчать взаємодіяти з працівниками ДАІ

31 October 2014, 17:20

Навчити водіїв відстоювати свої права та поважати працівників ДАІ поставили собі за мету організатори курсу «Освічений водій – безпечна дорога». Про це розповіли на прес-конференції начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області та представників громадських організацій «Медіа-провінція» та «Дорожній контроль Україна м. Житомир».

Управління ДАІ спільно з громадськими організаціями проведуть для усіх бажаючих курси, де розкажуть, як діяти у типових ситуаціях на дорозі, та навчать взаємодії з автоінспекторами

Активіст ГО «Дорожній контроль Україна м. Житомир» Олександр Мацюк каже: курси вирішили зробити платними, щоб мотивувати водіїв пройти курс повністю:

«Ці курси платні, ціна цих курсів – 200 гривень. Чому вони платні? Тому що людина, яка прийде, заплатить гроші і буде вже чогось вимагати. Людина, яка прийде просто послухати, ні вимагати нічого не буде, і для себе нічого не винесе».

На курси запрошують не тільки водіїв, а й пішоходів, адже часто саме вони спричиняють ДТП через незнання правил дорожнього руху.

«Вірно розказати, як пішохід має адекватно реагувати на автомобіль. Коли можна виходити на проїжджу частину, а коли – ні. Як не потрапити під автомобіль. Якщо він не боїться виходити на проїжджу частину та переходити, де є пішохідний перехід, або його немає, адже це ваше власне життя. Як не потрапити під колеса автомобіля – ось мотивація. Залишитися живим», – розповідає директор автошколи Житомирської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів Ігор Гаюк.

Під час прес-конференції багато питань було саме щодо роботи Державтоінспекції, тож організатори курсу кажуть: обов’язково проведуть такі курси і для самих інспекторів.

«Окрім того, що я хочу працювати із водіями, у мене є дуже велике бажання працювати саме із працівниками Державтоінспекції, тому що до них є дуже багато питань. Адже саме через них ми, в принципі, і збираємось тут», – каже активіст ГО «Дорожній контроль Україна м. Житомир» Олександр Мацюк.

Усі бажаючі записатися на курси можуть звертатися особисто до директора автошколи на вулиці Пушкінській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі