Місто

У Житомирі люди пікетували обласний апеляційний суд, вимагаючи справедливості

4 November 2014, 15:44

 Кілька десятків людей прийшли з пікетом до апеляційного суду Житомирської області вимагати справедливості. Люди певні: суддя має намір ухвалити упереджене рішення і позбавити їх друга Сергія Розмаїтого права на будинок, який чоловік збудував понад 4 роки тому.

Судова тяганина щодо цього будинку у селі Вереси Житомирського району триває з 2011 року. Сергій Розмаїтий розповідає: він власноруч будував цей дім для своєї сім’ї, але тесть ошукав його і виставив за двері.

«Я знаходився в добрих відносинах з тестем. Будинок був неоформлений, земельна ділянка була на мені. Ми домовились, що я укладу договір купівлі-продажу земельної ділянки, а потім він оформить будинок і перепише на нашу сім'ю, оскільки у нас є дочка. Але після того, як я підписав договір купівлі-продажу ділянки, дружина подала на розлучення і мене просто вигнали. Вигнали, поставили пультову охорону і не дозволили забрати навіть речей», - каже Сергій Розмаїтий.

З тих пір Сергій живе у найманому житлі, а в будинку мешкає його колишня дружина. Вона спершу погодилась розповісти свою точку зору на ситуацію, але зрештою відмовилась від коментарів.

За словами Сергія, його колишній тесть підробив документи, оформив ділянку як вільну від забудови, щоб зрештою оформити будинок на себе. У сільській раді підтверджують: Сергій звів дім до того як переоформили землю на тестя.

«В 11-му році там був будинок. Недобудований, але був. Перед тим, як оформилась купівля-продаж, вони робили грошову оцінку, в якій було прописано, що ділянка вільна від забудови. Хоча це неправда. На момент договору купівлі-продажу будинок був на земельній ділянці», - розповідає землевпорядник Вересівської сільської ради Олександр Козачук.

«Я ніколи не писав заяви і не проводили грошової оцінки земельної ділянки, оскільки там знаходиться будинок, але підпис мій підробили. Судовий експерт перевірив підпис, це не мій підпис. Експертиза підроблена. Сам експерт, який проводив експертизу, на відповідь, чи це я звертався до нього, сказав, що не я і проводив на невідомій земельній ділянці», - додає Сергій Розмаїтий

В апеляційному суді Житомирської області ця справа розглядалася вже вдруге. Юрист і друзі Сергія сподівалися, що цього разу суд таки візьме до уваги усі докази і винесе справедливе рішення.

«Попереднього разу апеляційний суд Житомирської області ухвалив законне рішення, яким дійсно визнав, що відчуження земельної ділянки без будинку є незаконним, відповідно, що відповідач ввів мого довірителя в оману і таким шляхом заволодів будинком. Але Вищій спеціалізований суд скасував це рішення», - каже юрист Володимир Красовський.

Заслухавши справу, суд ухвалив рішення – відмовити Сергію Розмаїтому у задоволенні позову.

Сергій каже: зупинятися не збирається. Він вже звернувся до прокуратури із заявою про підробку документів, наразі відстоювати своє право на будинок збирається у касаційному суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі