Політика

Суд зобов’язав повторно перерахувати бюлетені на всіх дільницях Бердичівського округу

6 November 2014, 09:42

Остаточного переможця виборів до Верховної Ради України у одномандатному виборчому окрузі №63 (м. Бердичів) визначить повторний підрахунок голосів. Таке рішення ухвалив Житомирський апеляційний адміністративний суд, засідання якого завершилося увечері 5 листопада.

Після розгляду апеляційної скарги кандидата у народні депутати України Павла Жебрівського Житомирський апеляційний адмінсуд визнав протиправними дії окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №63 щодо прийняття та розгляду виборчої документації дільничних виборчих комісій.

Водночас визнано протиправним та скасовано протокол ОВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №63, складений 29 жовтня 2014 року. Цією ж постановою Житомирський апеляційний адмінсуд зобов’язав комісію здійснити повторний підрахунок голосів за виборчою документацією по всіх виборчих дільницях мажоритарного округу.

Нагадаємо, що ОВК у 63-му окрузі однією з перших в Україні встановила результати голосування і вже до обіду 27 жовтня назвала переможця серед кандидатів–мажоритарників. Ним, за версією виборчої комісії, став самовисуванець Олександр Ревега, який лише на 800 голосів випередив кандидата Павла Жебрівського.

Довірені особи та офіційні спостерігачі Жебрівського, з огляду на очевидні та системні порушення виборчого законодавства у діях окружної виборчої комісії, звернулися до судів, де після кількаденних засідань домоглися задоволення свого позову.

Прес-служба кандидата у народні депутати Павла Жебрівського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі