Місто

Фотоекскурсія по ботанічному саду у Житомирі

6 November 2014, 18:03

Ботанічний сад Житомирського національного агроекологічного університету називають «зеленою скарбницею Поліського краю». Однак, як відомо, відвідувачам до «скарбниці» зась.

Керівник ботсаду пояснила Житомир.info, чому житомиряни, які проходять повз зелену оазу є там «персонами нон ґрата» та не можуть вільно зайти, аби прогулятися зеленими алеями. За її словами, ботанічний сад закритий для вільного доступу, адже на його просторах цвітуть-зеленіють рідкісні види різних рослин, а оскільки площа саду складає понад 13 гектарів, проконтролювати «безпеку» рослинності просто неможливо.

Однак потрапити в ботанічний сад таки можна. Для цього необхідно попередньо домовитись про прогулянку з його директором або ж з керівництвом Житомирського національного агроекологічного університету.

Нагадаємо, в ботанічний сад пропонують приходити групою на екскурсію, також тут можна проводити весільні фотосесії. Вартість 2-годинного перебування на території саду – 400 гривень.

Надбання ботанічного саду – це понад півтисячі видів, форм і сортів деревних рослин, а також більше тисячі видів трав’янистих рослин.

Житомир.info пропонує читачам, не чекаючи весілля та групової екскурсії, «прогулятися» осінніми стежинами «скарбниці Поліського краю».

Фото Андрія Дідковського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі