Суспільство

Через центри зайнятості у Житомирській області знайшли роботу 126 переселенців

7 November 2014, 10:40

За сприянням у працевлаштуванні до міських та районних центрів зайнятості вже звернулися 794 громадяни України, які прибули в Житомирську область для тимчасового проживання: з Криму приїхали 59 чоловік, з Луганської – 335 і  400 – з Донецької областей. Набули статусу безробітних 317 переселенців, решта – отримують консультаційні послуги служби зайнятості. Працевлаштовано за цей час 126 переселенців на Житомирщині.

Про це повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

У відомстві відзначають, що осінні місяці були найбільш насиченими на звернення тимчасово переселених громадян з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції – у вересні до обласної служби зайнятості звернулися за допомогою у пошуках роботи 237 нових клієнтів, у жовтні - 209. Для порівняння: у липні було зареєстровано 92 нові звернення з числа жителів окупованих територій, у серпні – 138.

Громадяни, які прибувають з Криму та східних областей України, в центрах зайнятості, навіть за відсутності документів, можуть отримати:

•   інформацію про вакансії, навчальні заклади, підприємства, установи, організації, з якими співпрацює служба зайнятості;

•   консультації та правову допомогу з питань працевлаштування або звільнення з роботи, отримання статусу безробітного, допомоги по безробіттю, інших послуг державної служби зайнятості;

•  рекомендації відносно вибору чи зміни професій, послуги з професійної орієнтації.

Для внесення даних до Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості як шукача роботи та підбору підходящої роботи внутрішньо переміщеним особам необхідно подати до центру зайнятості паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та облікову картку платника податків (ідентифікаційний код). А для отримання статусу безробітного та матеріальної допомоги по безробіттю додатково слід пред’явити трудову книжку (або її дублікат чи довідка архівної установи про прийняття та звільнення з роботи), або документ, що підтверджує періоди зайнятості (наприклад, цивільно-правовий договір), диплом або інші документи про освіту, військовий квиток (у разі необхідності).

Житомирською обласною службою зайнятості здійснюються організаційні заходи щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян України, які прибувають зі східних регіонів для тимчасового проживання на Житомирщині, до соціальних послуг, передбачених законодавством у сфері зайнятості та соціального страхування на випадок безробіття. Проводяться виїзні консультаційні заходи, організуються ярмарки вакансій та зустрічі з роботодавцями для якнайшвидшого вирішення питання працевлаштування вимушених мігрантів. В обласному центрі діє «гаряча лінія» з питань допомоги у працевлаштуванні кримчанам та мешканцям східних областей України, тел.: 0(412)36-24-75.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Житомирській області числилося 4552 переселенця з Криму та східних областей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі