Економіка

За 10 місяців у Житомирській області плата за користування надрами збільшилась на 72%

10 November 2014, 14:30

 За підсумками десяти місяців 2014 року платники Житомирської області сплатили в казну 2,7 мільярда гривень податків, плата за користування надрами для видобутку корисних копалин збільшилася на 72%.

Про це Житомир.info повідомили в інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Житомирській області.

«Загальна сума надходжень, мобілізованих від Житомирщини до зведеного бюджету, нині склала 2 млрд. 704 млн. грн., що на 157 млн. грн., або на 6 %, перевищує аналогічні показники минулого року. Зокрема державна скарбниця поповнилась майже на 1 млрд. 87 млн. грн. Це на 46 млн. грн. більше, ніж за десять місяців 2013 року», - розповіли податківці.

В розрізі податків значного зростання вдалося досягти з акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів. 199 млн. грн. цього податку перераховано в державну скарбницю. Збір порівняно з минулим роком склав 138%, в грошовому еквіваленті це додатково 55 млн. грн.

Найбільше зростання відбулося по надходженню плати за користування надрами для видобутку корисних копалин. Так, до державного бюджету надходження склали понад 30 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року вони зросли майже на 13 млн. грн., або 72 %.

Значно зросло надходження збору за спеціальне використання лісових ресурсів. За січень – жовтень надходження склали 29 млн. грн., що на 12 млн. грн., або на 67% більше, ніж у минулому році.

У місцеві бюджети за десять місяців 2014 року платники податків Житомирщини сплатили 1 млрд. 616 млн. грн. Традиційно найбільшу частку податків становить податок на доходи фізичних осіб. 1 млрд. 142 млн. грн. відрахували з своїх доходів жителі області, що на 76 млн. грн. більше, ніж за такий же період 2013 року.

Плата за землю принесла місцевим скарбницям 148 млн. грн., що на 4% перевищує показники минулого року. Підприємці Житомирщини, які працюють за спрощеною системою оподаткування, принесли бюджету майже 150 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року це більше на 20 млн. грн., або на 16% .

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі