Влада

Житомирські підприємства хочуть залучати до покращення матеріально-технічного забезпечення місцевих силовиків

19 November 2014, 17:43

 Обласна рада планує затвердити програму матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області.

Відповідний проект рішення планують розглянути на 28-й сесії, яка відбудеться 20 листопада.

«Головним розпорядником коштів, які виділятимуться з обласного бюджету для виконання заходів програми, визнати обласну державну адміністрацію, а отримувачами - учасників програми. При закупівлі, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, матеріально-технічних засобів для  роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області перевагу надавати місцевим товаровиробникам», - йдеться у проекті рішення.

На фінансування Програми планують витратити 4,7 млн.грн.: 4,5 млн.грн. з обласного бюджету і 0,2 млн.грн. – кошти інших джерел.

У додатку до проекту рішення міститься сама Програма, яку планують реалізувати впродовж 2014-2015 років.

«У зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Україні, захопленням незаконно створеними збройними формуваннями проросійського спрямування за підтримки військових підрозділів збройних сил Російської Федерації будівель органів державної влади, аеропортів, суходільних та морських транспортних комунікацій, органів військового управління, військових частин та установ Збройних Сил України, що дислоковані на Кримському півострові, можливою загрозою захоплення інших територій України, виникла нагальна потреба в утворенні роти охорони області та її матеріально-технічному забезпеченні, придбанні матеріально-технічних засобів, речового майна 10-му батальйону територіальної оборони, частинам Збройних Сил України, підрозділам органів внутрішніх справ та Служби безпеки України області для захисту суверенітету нашої держави та, безпосередньо, території і населення Житомирської області», - так визначені проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма.

Вона розроблена відповідно до Закону України «Про оборону України» та Указу Президента України від 2 вересня 2013 року № 471/2013 «Про затвердження Положення про територіальну оборону України».

«З причини недостатнього наповнення та дефіциту державного бюджету, виникає потреба у здійсненні додаткового фінансування Програми з обласного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством», - йдеться у проекті.

Силовиків планують забезпечити засобами захисту, предметами речового майна і спорядження та пально-мастильними матеріалами. Найбільше коштів (1 млн. 311,43 тис.грн.) отримає 10-й батальйон територіальний оборони області.

Контролювати виконання Програми та придбання речового майна, засобів захисту, зв’язку та пально-мастильних матеріалів буде сектор мобілізаційної роботи апарату обласної державної адміністрації, який очолює Михайло Горобець.

Нагадаємо, губернатор Херсонської області просив Сергія Машковського забезпечити дровами житомирських військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі