Події

У Житомирській області 86 населених пунктів залишились без світла

20 November 2014, 10:24

Складні погодні умови спричинили обледеніння та обрив проводів, через що 86 населених пунктів у Житомирській області залишилися без світла.

Про це Житомир.info повідомили в ПАТ «ЕК «Житомиробленерго».

В ніч з 19 на 20 листопада в Житомирській області складні погодні умови призвели до масового руйнування ліній електропередач (обрив проводів, падіння опор ліній тощо), з відключенням їх від джерел електропостачання і знеструмленням населених пунктів, підприємств, організацій та установ в районах області. Станом на шосту годину ранку відключилися 42 повітряних ліній 10кВ, при цьому знеструмленими є 561 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ, без світла залишилися 86 населених пунктів області.

«Для ліквідації наслідків негоди енергопостачальна компанія у терміновому порядку вивела на роботу співробітників РЕМ, на території яких сталися відключення. У відновленні електропостачання задіяно: 101 бригада, 320 працівників, 149 машин та механізмів», - повідомили в «Житомиробленерго».

Енергетики просять бути максимально обережними під час перебування поруч з лініями електропередач та електрообладнанням. Категорично забороняється підніматися на опори ліній електропередач, самостійно приєднувати до електромережі будь-які електричні пристрої, відкривати двері трансформаторних підстанцій. Смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити на відстань ближче 8 метрів до обірваних електричних проводів. У випадку виявлення пошкоджень обладнання, або обірваних проводів споживачам необхідно негайно звертатися у цілодобовий кол-центр компанії за номером 40-21-50.

Як повідомляв Житомир.info, через обледеніння проводів кілька районів Житомира залишилися без світла. Вранці також через негоду не ходили тролейбуси та трамваї.

Фото Андрія Дідковського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі