Події

Прокуратура Житомирської області вимагає скасувати безпідставні накази про оренду землі вартістю 10 млн. грн.

20 November 2014, 14:45

Прокуратурою Ружинського району Житомирської області подано до суду позови до Головного управління Держземагентства в області про скасування 17 наказів, якими безпідставно надано дозвіл на відведення в оренду земельних ділянок загальною площею майже 400 га для ведення фермерського господарства.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Установлено, що державною установою у 2013 році, у порушення вимог законодавства, надано дозвіл двом приватним особам на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 17 земельних ділянок загальною вартістю понад 10 млн. грн.

Законодавством передбачено, що громадянам земельні ділянки надаються в оренду єдиним масивом. Однак, вказані землі сільськогосподарського призначення розташовані поза межами п’ятьох сільських рад та знаходяться на значній відстані одна від одної.

До того ж, приватні особи не надали документів, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві та наявності у них сільськогосподарської техніки й інших засобів для обробітку землі.

На даний час позови перебувають на розгляді у суді.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно суд скасував 8 наказів Головного управління Держземагентства в Житомирській області про надання в оренду декількох земельних ділянок вартістю 1,6 млн. грн. у Ружинському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі