Місто

Як відзначатимуть річницю Майдану у Житомирі та Києві

20 November 2014, 17:46

У Житомирі річницю Майдану відзначать урочистими заходами на площі Корольова, вечірнім вічем та маршем.

Так, за інформацією прес-служб Житомирської облдержадміністрації та Житомирської міськради, у п’ятницю, 21 листопада, на майдані Корольова проведуть заходи з нагоди Дня Гідності і Свободи. Початок о 12.00.

Разом з тим, активісти у соцмережах пропонують відзначити річницю Єврореволюції та Майдану за іншим сценарієм. Відтак спільнота Євромайдан.Житомир поширює запрошення у суботу, 22 листопада, прийти на Майдан Корольова на вечірнє віче, яке розпочнеться о 18.00.

«Друзі, запрошуємо усіх відзначити річницю Єврореволюції разом! 22 листопада о 18.00 на майдані Корольова відбудеться мітинг. Саме у цей день рік тому житомиряни вперше зібралися разом на центральній площі міста, протестуючи проти згортання євроінтеграції. Одягайтеся тепліше, беріть прапори і парасольки, пледики, чай, печиво, бутерброди, а також пісенники і музичні інструменти! Прохання повідомити про це вашим знайомим, які не мають доступу до інтернету, але стояли пліч-о-пліч з нами. До зустрічі! Слава Україні!», - йдеться у повідомленні Євромайдан.Житомир.

Ультрас Полісся планують провести марш на честь річниці Євромайдану. Відбудеться він у неділю, 23 листопада, збір - на майдані біля Житомирської ОДА о 14.30. Маршрут ходи наразі не відомий.

«Минув вже майже рік з того часу, коли починалася величезна революція в ім’я українського народу. Багато подій, втрат та перемог, що переживає наш народ до цього часу, не забуті. Нагадаймо ж про те, що ми маємо, що боронити і за що боротися!», - повідомляють організатори маршу на честь річниці Євромайдану.

Річницю Майдану відзначатимуть і у столиці. Так, за інформацією Українська правда. Київ, у столиці річницю Майдану відзначать маршем, літчитаннями і віче.

21 листопада з нагоди річниці початку подій на Майдані Незалежності у Києві пройде народне віче.

«На Майдані Незалежності з 18:00 до 20:00 буде проходити Народне віче, а також творча програма «Пісні свободи», - розповів на брифінгу міністр культури Євген Нищук.

Він зазначив, що в концерті візьмуть участь виконавці, які виступали під час подій Євромайдану: «Мандри», Сестри Тельнюк, Марія Бурмака.

Пам'ятні заходи розпочнуться з покладання квітів до хреста Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській у Києві.

Передбачено, що о 10:00 на майдані Незалежності відбудеться відкриття фотогалереї, присвяченої подіям Євромайдану й антитерористичної операції (АТО). О 12:00 в Українському домі відкриється виставка фотографій і артефактів з Майдану «Шлях до свободи».

У цей же час на майдані Незалежності відбудеться фініш польсько-українського пробігу «Бігцем на Майдан», а також польська фотовиставка.

О 15:00 на Майдані відбудеться міжнародна благодійна виставка «Україна - це я», під час якої учасники зберуть із лампадок герб України й вітання: «Слава Україні - Героям Слава!».

Із 16:00 до 17:00 заплановано марш із Михайлівської площі до Майдану Незалежності членів самооборони.

О 17:00 в Українському домі пройде презентація пошти Майдану.

О 19:10 відбудеться презентація проекту «Книга-Реквієм «Небесна Сотня».

З 19:30 до 21:30 проходитиме «Літературна сцена», де буде звучати поезія про свободу й гідність.

З 21:30 до 23:00 об'єднання кінематографістів «Вавилон’13» проведе показ документальних фільмів, присвячених подіям на Євромайдані.

Нищук наголосив, що заходи приурочені до річниці подій на Майдані не носитимуть святковий характер.

Як відомо, з цього року 21 листопада в Україні відзначатиметься День Гідності та Свободи. Це визначено указом президента Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі