Влада

Житомирські податківці розповіли журналістам про незаконні операції компанії «ЖЛ»

20 November 2014, 19:54

 20 листопада, через два дні після того, як працівники кондитерської фабрики «ЖЛ» пікетували обласну податкову, у головному управлінні Державної фіскальної служби Житомирської області провели брифінг, на якому розповіли про використання громадських акцій протесту для тиску на податківців.

«Остання акція протесту, яка була організована позавчора, носила назву, наскільки я пам’ятаю, «Народна люстрація», незгода з тиском податкової. І тому я дозволю собі пояснити ситуацію навколо цього питання», - пояснила в.о. начальника головного управління ДФС у Житомирській області Лілія Куришко.

На захід, організований для журналістів, намагався потрапити і голова наглядової ради компанії «ЖЛ» Ігор Бойко, втім його не пустили, мотивуючи тим, що брифінг – для журналістів, а з колективом буде окрема зустріч.

На брифінгу обговорювали низку організованих компанією «ЖЛ» мітингів, під час одного з яких двоє працівників податкової отримали серйозні травми, та розповідали про кримінальне провадження щодо посадових осіб компанії «ЖЛ», яка ухилялася від сплати податків та незаконно отримувала з держбюджету відшкодування ПДВ у особливо великих розмірах.

«Маючи потребу в 25 тисяч тон цукру на рік, за документами у 2013 році підприємство нібито придбало 40 тис. тон цукру. За документами цукор нібито зберігався на цукрових складах. Також оперативним шляхом встановлено, і цукрові заводи підтвердили, що ніякий цукор в таких обсягах від цих суб’єктів не зберігався. Ці суб’єкти є, попросту говорячи, податковими ямами», - розповідає Лілія Куришко.

Наразі за цими фактами проводиться розслідування, після чого справу буде передано до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі