Влада

У Житомирській області створили робочу групу для припинення незаконного видобутку бурштину

21 November 2014, 11:37

 Губернатор Сергій Машковський своїм розпорядженням створив робочу групу з опрацювання пропозицій, спрямованих на припинення незаконного видобування бурштину в Житомирській області.

Розпорядження підписане 18 листопада і опубліковане на сайті облдержадміністрації.

«З метою врегулювання ситуації щодо видобування в непромислових обсягах та недопущення несанкціонованого видобування бурштину, забезпечення дотримання вимог чинного законодавства з охорони довкілля, охорони праці, наповнення податками місцевих бюджетів, підвищення зайнятості населення та відповідно до протокольного рішення двадцять сьомої сесії обласної ради VI скликання від 11.09.2014 утворити робочу групу з опрацювання пропозицій для вжиття заходів, спрямованих на припинення незаконного видобування бурштину в області», - зазначено у документі.

Робочу групу з 32 осіб очолюють заступник голови-керівник апарату ОДА Вячеслав Поліщук і заступник голови облради Руслан Годований. До її складу входять керівники північних районів та відповідних районних рад, представники правоохоронних органів, сім депутатів обласної ради, директор геологічного музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор геолого-мінералогічних наук, професор Віктор Нестеровський та старший науковий співробітник Інституту геологічних наук НАН України, доктор геологічних наук, професор Олена Ремезова.

Робочій групі доручено:

підготувати висновки щодо доцільності розміщення на територіях Олевського, Ємільчинського, Коростенського, Овруцького, Лугинського районів нових суб`єктів господарювання у тому числі гірничої галузі;

підготувати пропозиції щодо взаємодії контролюючих структур та правоохоронних органів з метою припинення незаконного видобування бурштину на території Житомирської області;

підготувати пропозиції щодо упорядкування питання ведення пошукових геологорозвідувальних та експлуатаційних робіт з метою розроблення непромислових покладів бурштину;

підготувати проект дорожньої карти з розроблення родовищ корисних копалин, які не мають промислового значення (бурштину).

Конкретна дата, до якої група має виконати доручене, у розпорядженні не зазначена.

Нагадаємо, тиждень тому депутат Олевської міської ради Олександр Ніколайчук писав, що за останні два місяці лише на одному з родовищ Олевського району незаконно видобули бурштин вартістю 700 млн.грн.

Як повідомляв Житомир.info, на прес-конференції 6 листопада губернатор Сергій Машковський говорив, що робоча група для впорядкування видобутку бурштину вже створена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі