Місто

У Житомирі активісти нагадали владі про непокараних за вбивство Небесної сотні та відсторонення від народу

21 November 2014, 17:10

 21 листопада з прапорами та квітами близько 200 житомирян зібралися на майдані Корольова, щоб відзначити річницю початку Євромайдану – День Гідності та Свободи.

Присутні разом помолилися в пам’ять про героїв Небесної сотні та поклали квіти до пам’ятної дошки.

«Незалежність прийшла нам без крові. Незалежність прийшла розчерком. Три людини сіли і підписали, а виходить так, що незалежність треба відстоювати, виборювати навіть із зброєю в руках», - сказав голова обласної ради Віталій Француз.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський каже, що цей день для кожного має стати нагадуванням про події, які стали переламним моментом в історії Незалежної України. Він не заперечує, що саме Революції гідності завдячує власною посадою.

«Завдяки цим активістам, яких ми сьогодні згадували і завдяки всім людям, які приймали участь, які змінили країну. Тому я повністю це усвідомлюю і намагаюсь робити все для того, щоб я виправдав ці сподівання», - сказав Сергій Машковський.

Наприкінці урочистостей слово взяли громадські активісти та звернулися до влади: вони обурені тим, що за 9 місяців так і не покарали винних у вбивствах на Майдані.

«Ніхто сьогодні не є покараний. Те, що за дев’ять місяців не закладено ніякого підґрунтя, фундаменту у ті зміни, які тут проголошуються, як би. Це є ганьба вам в першу чергу. Знаєте, як в тому вірші «Никогда мы не будем братьями», то, мабуть, це проявляється сьогодні і в співвідношенні української влади і українського народу, незалежно – минулої чи сьогоднішньої», - каже представник Демальянсу Дмитро Ткачук.

«Я хочу просто два слова сказати: опам’ятайся, влада. Ми зробили вам коридор, ви через цей коридор прийшли в ці кабінети. Ми так само можемо створити коридор, через який ви будете звідти виходити», - сказав активіст Автомайдану Валерій Арушанян.

Наприкінці зустрічі присутні виконали національний гімн.

Фото Андрія Дідковського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі