Місто

У річницю початку житомирського Євромайдану люди знову зібралися біля пам’ятника Корольову

22 November 2014, 21:25

Увечері 22 листопада близько 200 людей зійшлися на площі Корольова, щоб згадати події річної давнини, коли починався Євромайдан в Житомирі.

Героїв Небесної сотні учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання.

З імпровізованої сцени до житомирян звернулися найактивінші учасники Майдану. Вони говорили як про здобутки, так і про втрати революції Гідності.

«З усіх вимог Майдану виконана лише одна – вимога №1 відставка Януковича. Зараз фактично нічого не змінилося. Так, влада не є настільки нахабною як була тоді, але все одно ця система продовжує існувати. Яскравими прикладами є те, що не покарані ті люди, які організовували тітушок тут, у Житомирі, і компанію репресій. Не покарані ті люди, які розстрілювали Майдан, які замовляли це. Не покарані ті люди, які роками сиділи на корупційних схемах і крали мільярди. Найголовніше – не заспокоюватись, не зупинятись. Вони всі думають: «Ну все, Януковича нема, вони всі повинні розійтися, заспокоїтися і все». Ні, як тільки ми всі розійдемося, все закінчиться. Ми знову повернемося в ті часи, коли нам було небезпечно ходити по вулицях, коли було небезпечно говорити правду», - - зазначив громадський активіст Владислав Пучич.

Аматорське відео про Євромайдан у Житомирі, яке транслювали на екрані під час мітингу 22 листопада:

Фото Андрія Дідковського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі