Економіка

«Житомиргаз» збирається у наступному році безкоштовно встановити 5 тисяч побутових лічильників

24 November 2014, 14:33

ПАТ «Житомиргаз» подало на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання енергетики та компослуг, інвестиційну програму на 2015 рік.

Про це інформує офіційний сайт ПАТ «Житомиргаз».

Проект програми оприлюднений на корпоративному сайті для ознайомлення та обговорення.

У 2015 році, врахувавши всі пропозиції філій, компанія планує здійснити капітальний ремонт та заміну обладнання на 52 газорозподільних пунктах, ремонт 92 установок катодного захисту та 6 газових колодязів. Також в планах компанії направити 1,3 мільйони гривень на капремонт, заміну і реконструкцію газових мереж області та більше мільйона гривень - на придбання сучасних приладів діагностики і обстеження систем газопостачання.

Важливим пунктом інвестпрограми є оснащення житлових приміщень приладами обліку газу. Протягом 2015 року ПАТ «Житомиргаз» планує безкоштовно встановити понад п’ять тисяч  побутових лічильників споживачам на виконання Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

За інформацією першого заступника голови правління, головного інженера ПАТ «Житомиргаз» Сергія Колесника, внаслідок загального падіння обсягів споживання газу у 2014 році «Житомиргаз» недоотримав близько 26 млн. грн. планових надходжень.

Вартість природного газу в 2014 році зросла в середньому на 60 %, а тариф на його транспортування – всього на 17,5 %. Тому, за прогнозами експертів, для відновлення балансу між затратами і прибутком ПАТ «Житомиргаз» з наступного року держава в особі НКРЕ має підвищити тарифи на транспортування для споживачів Житомирщини приблизно на 60 %, - відзначають в компанії.

Як повідомляв Житомир.info з посиланням на ПАТ «Житомиргаз», вже з 1 січня 2018 року компанія буде змушена припиняти газопостачання всім споживачам, які не встановили лічильника.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі