Місто

Чергове внесення змін до генплану Житомира обійдеться міському бюджету в 1 млн. грн.

25 November 2014, 12:34

Управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міськради у листопаді провело переговорну процедуру закупівлі, зумовлену необхідністю внесення змін до існуючого генерального плану міста.

Про це йдеться у відповідному оголошенні, опублікованому на офіційному сайті Державних закупівель.

Вносити зміни до генплану міста буде його розробник - Державне підприємство Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя, який з 2008 року працював над створенням та внесенням змін до генерального плану міста Житомира.

Цьогоріч внесення змін до генплану обійдеться міському бюджету в 1 млн. 18,4 тис. грн. Виконати роботи по внесенню змін «ДІПРОМІСТО» має до кінця 2014 року.

Нагадаємо, колишній заступник міського голови Галина Семенець розповідала, що нинішній генеральний план Житомира затверджений ще в 2001 році і дійсний до 2016 року, а допрацювання нового генплану має завершитися у 2014 році. У зв’язку з цим у 2012 році на внесення змін до генерального плану Житомира витратили 360 тис. грн. 

У лютому 2014 року активіст та член Житомирського міськвиконкому Микола Костриця розкритикував бюджет міста на поточний рік, в якому передбачалось 2,4 млн. грн. на зміни до генерального плану міста. Костриця запропонував спершу представити результати уже витрачених на генплан 1,5 млн. грн., а вже потім оцінити ефективність витрат на продовження розробки генплану.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира збирається виставити на аукціон 6 га землі біля річки Тетерів, щоб там побудували новий мікрорайон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі