Події

У Житомирі міліціонери затримали юнака, який поп'яні поцупив із чужої машини револьвер

25 November 2014, 15:16

Раптове зникнення зі своєї автівки револьвера, призначеного для розважально-навчальної стрільби, виявив 42-річний житель села Глинівці Андрушівського району Житомирської області і терміново повідомив до міліції.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Чоловік розповів, що увечері цього ж дня з його автомобіля, залишеного на декілька хвилин без нагляду на сільській вулиці, зник револьвер «Екол Вайпер».

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці розпитали заявника про всі обставини зникнення, оглянули автомобіль та розпочали проведення першочергових заходів, направлених на розкриття крадіжки.

– Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, - розповів начальник місцевого райвідділу міліції Сергій Бойко.

Завдяки вжитим заходам міліціонери швидко встановили особу крадія, котрим виявився 18-річний односелець заявника, та навідалися за місцем його проживання. Рідні сказали, що він поїхав до Житомира, і дали адресу, за якою можна його знайти.

Парубок, побачивши на порозі орендованої квартири міліціонерів, одразу зрозумів, у чому справа, і зізнався у вчиненому. За його словами, того вечора він повертався додому в неадекватному від кількості вжитого алкоголю стані. На його шляху трапився припаркований автомобіль, у салоні якого нікого не було. Тож, не довго думаючи, молодик смикнув дверцята, які не були зачинені. Зазирнувши в салон, він вхопив перше, що йому трапилася попід руку, сунув чужу річ у кишеню і подався геть.

Наступного ранку, коли хміль вивітрився, парубок зі здивування побачив біля себе зброю і пригадав, звідки вона узялася. Не на жарт перелякавшись, він завіз викрадену річ у Житомир і заховав її.

Правоохоронці вилучили револьвер і повернули його власнику.

– Щастя, що викрадений револьвер не становить небезпеки для оточуючих, а відноситься до навчальної зброї і призначений, в цілому, для набуття навиків володіння нею, - коментує Сергій Бойко.

Досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчиненої крадіжки триває.

За чинним законодавством, подібні дії караються накладенням штрафних санкцій, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом або ж позбавленням волі строком до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, днями 21-річна жителька міста Новоград-Волинський Житомирської області обікрала чужий автомобіль, відпочиваючи з компанією біля річки. 

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі