Місто

Житомирські автомайданівці завезли волонтерську допомогу в АТО і дізналися про реальні потреби бійців

25 November 2014, 15:48

 Житомирські автомайданівці повернулися з чергової поїздки у Дебальцеве (Донецька область). На передову вони возили теплі речі, продовольство і ліки – усе, що впродовж кількох тижнів зібрали для бійців новоград-волинської 30-ї окремої механізованої бригади.

«Ми возили допомогу в 54-й батальйон, в районі Дебальцево. Ми там переночували, ближче познайомилися. Багато речей ми знаємо з чуток або ж з телефонних дзвінків, але хотіли дізнатися, у чому госрта необхідність. Їм катастрофічно не вистачає сигарет, дуже багато не вистачає речей, які просто потрібні для побуту. А що найголовніше – вся техніка в жахливому стані. Пробили колесо і стоїть БТР, бо нема запасного колеса. Тобто дуже багато потрібно запчастин. Ми будемо їм купувати запчастини, у нас є список всього необхідного. Їм потрібні цвяхи, їм потрібні дошки, тому що вони облаштовують своє життя, роблять бліндажі», - розповідає координатор ГО «Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

Волонтери запевняють: під час збору наступної партії допомоги врахують усі потреби бійців, щоб передавати їм лише найбільш необхідні речі.

Дорогою додому автомайданівці зустріли «кіборгів» 95-ї бригади, які поверталися зі Сходу на ротацію. І бійці, і їх родичі кажуть: підтримка українських волонтерів – безцінна.

«Щодо волонтерського руху – у нас тільки позитивні враження. Без допомоги людей в тилу там на фронті було б значно важче, бо, на жаль, забезпечення кульгає. Привозили і теплі речі, і продукти харчування. Навіть такий момент: БТР – це 8 коліс, але з огляду на те, що були під постійним вогнем, то колеса виходять з ладу. Так волонтери привезли нам цілих 64 колеса: знайшли, завезли з-за кордону, розмитнили. Без цих коліс ми напевно і не доїхали б. Цим займалася група «Патріоти України», Хмельницька організація», - каже боєць 95-ї бригади з позивним «Аскольд».

Повернувшись у Житомир, автомайданівці продовжують збір допомоги для українських військових і переконують – не зупиняться, доки знатимуть, що на передовій хтось потребує їхньої підтримки.

 

 

Автомайданівці зустріли "кіборгів" з 95-ї бригади

Фото Сергія Григорчука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі