Суспільство

Студенти житомирського університету пишуть програми на замовлення нідерландської енергетичної компанії

26 November 2014, 09:37

Зустріч студентів-другокурсників напряму «Програмна інженерія» зі студентами та професорами Технічного університету Роттердаму (Нідерланди) 24 листопада провели у Житомирському державному технологічному університеті.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі ЖДТУ.

Гості не лише прочитали житомирським програмістам лекцію «Dutch education system» та «Cross cultural skills in international business», але й познайомили з власними розробками та відповіли на питання аудиторії.

Відзначимо, що співпраця двох вузів передбачена програмою «Бізнес-ІТ та Менеджмент», в рамках якої виконується розробка програмних продуктів для компанії-виробника сонячної енергії з Нідерландів. Даний проект реалізовується вже два місяці і за відповідний період це перша зустріч команд розробників.

Програма «Бізнес-ІТ та Менеджмент» започаткована Технічним університетом Роттердаму. Завдяки їй студенти проходять навчання з мов програмування, дизайну, управління проектами, тестування та розробки баз даних у провідних ІТ-компаніях, а отримані знання використовують для розробки програми на замовлення Rooftop Energy NL. До слова, саме ця компанія займається постачанням «зеленої» енергії школам, державним закладам та компаніям Нідерландів.

Цьогоріч у програмі, крім житомирян, беруть участь столичний університет Bionic Hill та Санкт-Петербурзький державний університет.

Підсумки спільної роботи планують підбити у лютому 2015 року. Тоді ж будуть оголошені переможці, які поїдуть до Роттердаму. 

Фото прес-служби ЖДТУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі