Події

За рік у Житомирській області зареєстровано 22 тяжких злочини, скоєних на сімейно-побутовому ґрунті, - міліція

26 November 2014, 10:02

На території Житомирської області упродовж року правоохоронцями зареєстровано 22 тяжких злочини, скоєних на сімейно-побутовому ґрунті, з них 3 вбивства та 19 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області з посиланням на начальника міліції громадської безпеки УМВС в області Юрія Лебедя.

За його словами, на сьогоднішній день на обліках в органах внутрішніх справ Житомирської  області перебуває понад 3100 осіб, які вчиняють насильство в сім’ях.

У 2014 році правоохоронці здійснили кілька тисяч виїздів на сімейні конфлікти, сотні повідомлень не знайшли свого об’єктивного підтвердження. Стосовно осіб, які скоїли повторне насильство в сім’ї, винесено 149 захисних приписів, ще понад 300 чоловіків направлено на проходження корекційних програм.

З 25 листопада по 10 грудня поточного року на території Житомирської області та по всій Україні триває Всесвітня акція «16 днів проти гендерного насильства», спрямована на привернення уваги до проблем насильства в сім’ї, - нагадує прес-служба.

У випадку небезпеки варто звернутися за допомогою до правоохоронних органів: зателефонувати до міліції за номером 102 або до дільничного інспектора. В міліції можна отримати направлення на проходження судово-медичної експертизи у разі наявності тілесних ушкоджень. Висновок експерта засвідчить ступінь тяжкості нанесених побоїв та стане вагомим доказом у суді.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2014 року 26-річний житомирянин на ґрунті ревнощів влаштував "розбірки" з відвідувачами кафе. Дебоширом виявився співробітник міліції. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі