Місто

Житомирські волонтери власноруч плетуть маскувальні сітки для військової техніки в АТО

26 November 2014, 15:52

 Захисні сітки для тих, хто захищає державу, плетуть житомирські волонтери. У хід іде все, що знаходять удома – простирадла, одяг, скатертини. Полотно 16х4 метри виготовляють за три дні.

У волонтерському центрі розповідають: їх сітки вже випробували на передовій. Тепер квапляться, бо з дня на день мають передати маскування Житомирським десантникам, які вирушатимуть на Схід.

Сітка має відповідати зимовому пейзажу. Волонтери підбирають відтінки, щоб техніка зливалася з місцевістю і була непомітною для ворожих безпілотників, ганчір’я зносять небайдужі житомиряни.

Волонтери кажуть: їм було б простіше купити вже готові сітки, але під час війни кожна гривня на рахунку. Крім того, маскування ручної роботи значно дешевші, а ще – більш якісні, ніж те, яке продають у магазинах.

«Матеріали приносять люди, робота – це наш особистий труд, особистий внесок волонтерів. А таку сітку купити – це в десятки разів більше грошей треба, якщо її купувати десь у магазині. І якість наших ситок набагато краща, військовослужбовці задоволені. Ми робимо конкретно під замовлення військовослужбовців. Вони кажуть розміри і ми плетемо сітку для конкретної зброї», - каже керівник Центру волонтерської допомоги Дмитро Кропачов.

Волонтери закликають житомирян долучатися до плетіння. Центр працює без вихідних з 10 до 18 години. Тут кажуть: роботи вистачить усім, а ще - просять людей приносити старі простирадла і скатертини білого кольору.

Контакти: м. Житомр, вул. Вітрука, 9-в, тел. 093-693-43-00, 096-125-10-85, (0412) 46-07-71.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі