Місто

Житомирський хлібокомбінат боїться використання адмінресурсу, міська влада обіцяє знайти компроміс

26 November 2014, 17:34

Понад 30 тонн готової продукції за добу для усіх районів Житомирської області та 74 військових частин виготовляють на Житомирському хлібокомбінаті «Золотий коровай».

«Незважаючи на складну економічну ситуацію, ми продовжуємо возити у віддалені села і Лугинського, і Олевського району нашу продукцію і дуже часто буває так, що мені навіть вночі з облдержадміністрації телефонують і питають, коли замети сніжні: «А чи буде сьогодні в такому-то селі хліб?» Я кажу - можете спати спокійно, хліб буде. Ми для цього працюємо», - розповідає керівник підприємства Олександр Вербицький.

Втім попри потужне виробництво на хлібокомбінаті занепокоєні, що на житомирський ринок збуту може увійти харківське підприємство, яке належить колишнім регіоналам. Працівники житомирського хлібзаводу навіть виходили пікетувати міську раду та вимагали заборонити харківчанам встановлювати хлібні кіоски. Представники ж влади переконують, що будуть діяти в рамках закону.

«Немає можливості комусь сьогодні сказати: «Ми надаємо дозвіл тільки житомирянам і не даємо дозвіл комусь іншому». Тому на сьогоднішній день всі заявки розглядаються. Так само подало заявки це підприємство, більше 40 заявок. Ну, напевно, прийшов час. коли всі торгівельні точки, які в них стоять багато років і не оформлені, вони мають бути законно оформлені, мають платити податки. Тому на сьогоднішній день розглядаємо усіх і, я думаю, що все ж таки преференції будемо надавати все ж таки житомирським підприємствам», - переконує секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

«Ми не боїмося чесної конкуренції, ми не боїмося конкурувати якістю, ми не боїмося конкурувати ціною, але ми наголошуємо місцевій владі на те, що є інші методи конкурування, такі як, наприклад, використання адміністративного ресурсу. Ми в цьому випадку просто будемо змушені скорочувати виробництво», - розповідає керівник підприємства Олександр Вербицький.

Новообраний народний депутат від Житомира Борислав Розенблат впевнений - потрібно знайти розумний компроміс, який відповідатиме діючому законодавству.

«Я вважаю, що сьогодні і владі, і керівникам підприємства, і власникам потрібно знайти тісну спільну мову, спільну позицію, яка дозволятиме все робити, щоб підприємство, яке розташоване тут, в місті, мало можливість розвиватись якнайкраще. Але робити таким чином, щоб комусь дозволяти, а комусь забороняти, я вважаю, це все в минулому, і ми не маємо права. Все таки у нас демократичне суспільство», - каже Борислав Розенблат.

Остаточну крапку в питанні розміщення хлібних кіосків харківського підприємства поставить житомирський міськвиконком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі