Місто

У Житомирі відбувся концерт на честь бійців 95-ї аеромобільної бригади: танці, пісні та грамоти від влади

27 November 2014, 12:21

 «Життя є! І мир у нас буде!» – під таким гаслом 26 листопада у Житомирі відбувся концерт, присвячений військовослужбовцям 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Разом з рідними та близькими військові прийшли до Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги, де на них чекала виставка творчих робіт дітей та концерт.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський каже, мета цього заходу – показати військовослужбовцям, що вдома, на Житомирщині їх чекають.

«Ви всі розумієте, вони пройшли через бойові дії, через лихоліття війни, вони бачили дійсно жахіття, тому їм потрібне якесь відновлення людяності, і оцих найкращих почуттів. Цим концертом і цим урочистим заходом ми зможемо, я так думаю, відновити їхні оці найкращі якості», - каже Сергій Машковський.

Концерт розпочався хореографічною композицією «Майдан» у виконанні ансамблю «Сонечко», виступали також «Древляни» та Анатолій Говорадло.

Вже найближчим часом деякі з військовослужбовців повернуться на чергову ротацію в зону бойових дій, втім бійці переконані – такі концерти дуже допомагають відпочити та відновити сили.

«Це дуже підтримує, навіть буває до сліз»,- каже військовий 95-ї Олександр Лощонов.

«Це показує, що є люди, яким не байдуже, які знають, що наші бійці, які знаходяться там, захищають нашу державу. Як приїжджаєш звідти, там кожен момент дорогий, кожна хвилина і коли приїжджаєш сюди, тут вже інші погляди на життя і цінуєш кожну хвилину»,- додає боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади Олег Глизюк.

Деяких військовослужбовців також відзначили подяками і нагородами за відвагу та мужність у виконанні бойових задач.

За сумлінне виконання службових обов’язків та зразкову військову дисципліну під час проведення антитерористичної операції на сході країни почесні грамоти облдержадміністрації отримали сержант Сергій Вахнюк, молодший сержант Олександр Головатюк, сержант Ігор Грабчук, старший прапорщик Віталій Мазур та майор Олександр Порхун.

Молодший сержант Микола Загоруй, рядовий Максим Ярмолюк, прапорщик Олександр Топчай, молодший сержант Микола Федоренко та рядовий Олег Змієвський нагороджені грамотами обласної ради.

Подяки виконавчого комітету Житомирської міської ради отримали старший стрілець – зенітник Ігор Савенко, рядовий Олександр Тесля, старшина Сергій Гливий, рядовий Едуард Григоренко та молодший сержант Микола Крутінін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі