Влада

Житомирська облрада шукає 19 керівників комунальних установ і підприємств, яких обиратимуть за новими правилами

27 November 2014, 14:38

У 19 керівників комунальних установ та комунальних підприємств, які підпорядковуються Житомирській обласній раді, закінчилися терміни контракту, а тому за кілька днів влада оголосить конкурс на заміщення вакантних посад. Конкурс відбуватиметься за новими правилами.

Про це 27 листопада на прес-конференції розповів заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований.

«На вимогу громади та на вимогу часу сьогодні ми прийняли положення, яке чітко регламентує призначення керівників комунальних установ і підприємств. До цього часу це положення не було визначено і неможливо було залучити громаду до цього процесу. Через це призначення керівників відбувалося не достатньо прозоро і відкрито. Тому обласна рада прийняла рішення провести конкурс у новому форматі», - розповів Руслан Годований.

За його словами, по кожній галузі створена окрема конкурсна комісія з залученням фахівців, депутатів обласної ради та громадських організацій, а також представників трудового колективу і громадської ради. Крім того, затверджене положення про кваліфікаційні вимоги до кожного кандидата.

«Ці кваліфікаційні вимоги розроблені на основі вимог, затверджених Кабміном. Але, якщо вони були занадто завищеними, ми навіть їх зменшували, щоб дати можливість молоді взяти участь у конкурсі та не обмежувати кількість людей», - відмітив заступник голови облради.

Руслан Годований також розповів журналістам, про особливості проведення конкурсу за новими правилами.

«У вівторок газета «Житомирщина» і сайт обласної ради, як того вимагає закон, опублікує усі 19 оголошень про проведення конкурсів на заміщення вакантних посад. Після цього для бажаючих взяти участь у конкурсах буде надано 30 днів, щоб подати свої документи. Новацією є те, що від кандидатів вимагається представити бізнес-план чи план розвитку того чи іншого комунального підприємства чи установи. Після цього відповідна конкурсна комісія відбере кандидатів, які підпадають під кваліфікаційні вимоги, і заслухає їх презентації щодо розвитку підприємства чи установи», - розповів Руслан Годований.

У таємному чи відкритому голосуванні комісія визначить одну кандидатуру, яка і буде подана на розгляд профільної комісії обласної ради. Якщо кандидатуру комісія погоджує, тоді її подають на розгляд сесії Житомирської облради. Якщо депутати голосують за цю кандидатуру, ця людина стає керівником, якщо не проходить, то оголошується новий конкурс.

«Звичайно, це складна трирівнева система, але це вимога часу. Сьогодні усі хочуть, щоб керівників призначали відкрито і прозоро, щоб можна було запитати їх фаховий рівень, щоб ознайомитись з їх баченням розвитку установи чи підприємства і щоб, вразі не виконання задекларованих обіцянок, у нас була б підстава розірвати з ними контракт», - відмітив Руслан Годований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі