Місто

У зоні АТО використовують безпілотники, які створили викладачі та студенти житомирського інституту

27 November 2014, 16:18

Безпілотники і засоби розвідки Житомирського військового інституту успішно використовуються в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це 26 листопада розповів начальника Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій генерал-майора Юрій Даник під час прес-конференції, присвяченої 100-річчю від дня заснування навчального закладу, - повідомляє прес-служба ОДА.

Під час прес-конференції фахівці інституту, які були в зоні АТО, продемонстрували журналістам одну із сучасних розробок – безпілотник, що здійснював політ над Житомиром, а результати його розвідки демонструвалися на мультимедійному екрані. За словами Юрія Даника, такі засоби розвідки, підготовлені фахівцями ЖВІ, зараз успішно використовуються для потреб українських військових у зоні АТО. Вони спроможні виконувати завдання навіть у складних погодних умовах (дощ, сніг, низька температура).

Також Юрій Даник звернув увагу на те, що навчальний заклад вже виконав комплексне завдання, яке перед його колективом та студентами поставив президент України Петро Порошенко під час робочого візиту на Житомирщину 4 жовтня цього року. Тут була розроблена система, до складу якої входять засоби повітряного базування, що забезпечують видачу і отримання інформації.

Фото прес-служби ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі