Суспільство

Пораненому бійцю житомирської 95-ї бригади потрібні гроші на встановлення пластини замість розтрощеної кістки черепа

27 November 2014, 18:03

32 тисячі гривень необхідно для операції старшому стрільцю житомирської 95-ї аеромобільної бригади Сергію Рубану. Стільки коштує пластина, яку потрібно встановити хлопцеві замість розтрощеної кістки черепа. Поранення в голову хлопець отримав у зоні АТО під Лисичанськом, коли в його БТР поцілили бойовики.

«Їхали в Лисичанськ і не доїхали - щось сталося. Їхали в колоні по дорозі – все, більше нічого не пам’ятаю. Всі, хто їхав зі мною – всі поранені», - розповів Сергій Рубан.

У Сергія найважче поранення – лікарям довелося видалити чверть розтрощеної лобної кістки. Товариші розповідали матері, що навіть у шоковому стані Сергій ще намагався відстрілюватися і просив медиків рятувати інших замість нього.

«Хлопцям, з якими ми їхали – велике дякую за те, що вони витягли звідти, привезли назад, і лікарям в госпіталі, що мене підняли на ноги, дякую. І людям дякую за те, що допомагають до сих пір», - каже Сергій Рубан.

Мозок не зазнав серйозних ушкоджень, але хлопцеві паралізувало ліву сторону тіла. Сергій вже переніс дві складні операції, попереду ще одна. Спільними зусиллями вже зібрали кілька тисяч гривень, але цієї суми все одно не вистачить на дорогу операцію.

«Від сільської ради рішенням сесії була надана матеріальна допомога в розмірі півтори тисячі гривень. А також жителями села Троковичі і Некраші, також стояла скринька і було назбирано близько двох тисяч гривень. Четверо депутатів районної ради також надали матеріальну допомогу», - каже секретар Троковицької сільської ради Жанна Жовтовська.

Повернутися на контрактну службу Сергій вже не зможе, і сподівається на допомогу небайдужих людей, адже дорога операція - єдиний шанс хлопця повернутися до нормального життя.

Номер телефону матері Сергія - (097) 154-49-45 (Майя Андріївна)

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі