Суспільство

На березі Уборті в Житомирській області місцеві мешканці зловили трьох пеліканів

28 November 2014, 12:50

У листопаді поблизу села Хмелівка Олевського району на березі річки Уборть місцеві мешканці побачили кілька екзотичних птахів. Ними виявились молоді пелікани.

Про це повідомляє газета "Незалежна-Олевськ" на своїй сторінці у соцмережі.

Пеліканів поблизу річки Уборть виявив директор Олевської гімназії Євгеній Рябой. Чоловік хвилювався, що екзотичні плахи замерзнуть, а тому відловив їх та привіз додому. Згодом птахів перевезли на тимчасове утримання до місцевого лісництва.

«Наступним постало питання: куди прилаштувати трьох молодих пеліканів на постійне проживання? Адже їхнє походження залишалось невідомим – однією з версій, котру висловлював Євгеній Миколайович, є приналежність трійці до чиєїсь приватної колекції, адже птахи не окільцьовані, крила не обрізані (так зазвичай роблять у зоопарках), а для диких перелітних вони занадто доглянуті, відгодовані та й, як виявили працівники лісгоспу, добре навчені їсти рибу саме з відра. Тим часом Євгеній Рябой на сайтах зайнявся пошуком зоопарку, котрий проявив би інтерес до екзотичних птахів, адже для утримання пеліканів потрібні не лише належні умови, а й значні кошти – в середньому кожен з них з’їдає по кілограму риби щодня, дорослі особи – по 2 кг», - повідомляють олевські журналісти.

Першими відгукнулися представники Рівненського зоологічного парку, які забрали знайдених птахів на утримання.

Відео Анатолія Шинкаря

Фото зі сторінки газети «Незалежна» ВКонтакті

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі