Події

Тисячу гривень моральної шкоди відсудив директор Житомирського бронетанкового заводу в громадського активіста

28 November 2014, 18:02

Захищати честь і гідність у Житомирському районному суді вирішив директор бронетанкового заводу Сергій Бутенко. Сплатити 10 тисяч гривень моральної шкоди він вимагав у активіста Івана Єщенка, який ще у березні перед акцією протесту роздавав працівникам заводу листівки.

Того дня Іван Єщенко й десятки інших активістів приїхали, аби поспілкуватися з керівником оборонного підприємства. Втім Бутенко відгородився від активістів натовпом працівників заводу, вивів БМП і на питання мітингувальників не відповів.

Попри те, що судовий позов Сергій Бутенко адресував тільки одному активісту - Івану Єщенку, у суд прийшли й інші «автомайданівці». На плакатах написали ту саму інформацію, яку поширювали під час березневої акції.

«Це не тільки виклик Івану Олексійовичу. Це виклик нам – «Автомайдану» Яка честь? Яка гідність? Якби була честь і гідність, він би прийшов і захищав її тут», - каже координатор ГО «Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

Представляти особисті інтереси Бутенка прийшов штатний юрист заводу. Активістів він запевнив, що зараз знаходиться у відпустці. Від спілкування з журналістами юрист відмовився.

Розглядає справу суддя Сахіба Баренко, але й до неї у автомайданівців є претензії. Активісти впевнені: її син свого часу був радником Бутенка з юридичних питань на бронетанковому заводі.

«Я сьогодні подав заяву про відвід судді. Справа в тому, що з цілої низки об'єктів, які перейшли з Міністерства оборони у власність пана Бутенка, суддя Баренко приймала рішення. Була схема: через суди це все відчуження йшло, а не через Міністерство оборони. Ось рішення про те, як пані Баренко власноруч написала рішення, в якому зобов'язала нотаріуса оформити угоду з продажу одного з об'єктів рибного цеху, який належав військовій частині, Міністерству оборони продати в приватні руки», - пояснює відповідач по справі Іван Єщенко.

Як і передбачали активісти, суд ухвалив рішення не на їх користь. Позов Бутенка суддя задовольнила частково і ухвалила таке:

«Визнати недостовірною інформацію про Бутенка Сергія Григоровича, розповсюджену Єщенком Іваном Олексієвичем, а саме: про викрадення у заводу та держави бази воєнторгу вартістю 20 млн. грн., рибного цеху вартістю 5 млн., заправки "Танкіст" вартістю 8 млн., хлібзаводу вартістю 200 тис., більярдної (магазин "Діваль") вартістю 300 тис. грн., цеху виготовлення котлів вартістю 1 млн. на загальну суму 34,8 млн. грн. Зобов'язати Єщенка Івана Олексійовича спростувати вказану інформацію у спосіб, аналогічний способу її поширення. Стягнути з Єщенка Івана Олексійовича на користь Бутенка Сергія Григоровича 1000 грн. на відшкодування моральної шкоди та 253 грн. 60 коп. судового збору».

Таким судовим рішенням автомайданівці не задоволені, тож збираються подавати апеляцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі