Влада

У Житомирський госпіталь пораненим бійцям передали 50 електронних книг

1 December 2014, 11:38

П’ятдесят електронних книг по шістсот книжок у кожній подарували Житомирському військовому госпіталю. За словами заступника голови обласної ради Руслана Годованого, розповсюдження літератури серед військових є корисним як для бійців, котрі знаходяться на лікуванні, так і для тих, хто зараз на передовій.

«Хлопцям потрібно відволікати думки. Сьогодні потрібно читати, читання дає розширення кругозору, воно відволікає від складних думок. Тому що те, що бачать хлопці на передовій, воно не завжди спокійно сприймається. Дуже важливо, щоб ці хлопці відчували, що ми за них не тільки переживаємо, але і робимо все можливе, щоб вони були усім забезпечені», - переконує заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований.

Начальник військового госпіталю впевнений, читання книг матиме неабиякий лікувальний ефект.

«Це - можливість, скажімо так, переключити свідомість на щось інше, від тих думок, від тих переживань, які існують. Це не таємниця, що більшість із них мають психологічні травми, певні стресові розлади, які потребують психологічної корекції. Тому це один із видів корекції, зміна роду діяльності», - розповідає начальник Житомирського військового госпіталю Олександр Серебряков.

В обласній раді планують передавати електронні книги не лише пораненим військовим у госпіталь, а й бійцям на передову. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі