Місто

Більше тисячі людей прийшли до театру, щоб попрощатися з почесним громадянином Житомира Володимиром Шинкаруком

8 December 2014, 14:05

Понад тисячу людей прийшли до Житомирського облмуздрамтеатру, щоб попрощатись з поетом, композитором, професором ЖДУ ім. Івана Франка та почесним громадянином Житомира Володимиром Шинкаруком.

Колеги розповідають - Володимир Шинкарук був людиною надзвичайного таланту.

«Відійшла у вічність велика людина. Ті хто навколо нього були, хто дотичний до неймовірного таланту Володимира Шинкарука, будуть пробувати вчитись - що таке жити без Володі Шинкарука і, я думаю, що це дуже непросто. Я не уявляю, як це буде для родини, я важко уявляю це і для себе», - каже викладач ЖДУ ім. Івана Франка Віктор Мойсієнко.

Під час прощання донька Володимира Шинкарука Ірина розповіла, яким був за життя її батько.

«Він дуже любив життя, його життєвим кредо було - не пропустити, не пропустити нічого хорошого, нічого світлого нічого, про що можна було б жалкувати. Я хочу подякувати від його імені і від імені усієї нашої родини усій громаді Житомирщини, всій Україні за молитви за нього, за ту кожну краплинку крові, яку здавали на те, щоб його зберегти і зберегти його життя. Повірте, ми це дуже-дуже цінуємо. І я хочу подякувати усім лікарям, які доклали максимум зусиль для того, щоб він жив», - сказала Ірина Шинкарук і прочитала вірш, написаний декілька днів тому:

Сонце стоїть біля наших дверей,

Весна набирає сили…

Я наркозалежний – від добрих людей,

Що колом любові

мене оточили…

 

Роки пилом спадають до ніг,

Рікою стікають до краю…

Я наркозалежний – від друзів своїх,

Що й досі від смерті

мене вберігають.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі