Спорт

На посаду керівника Житомирського обласного відділення НОК претендують двоє посадовців та директор

9 December 2014, 14:56

 Екс-губернатор Житомирщини Сергій Рижук написав заяву і за власним бажанням пішов з посади голови Житомирського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Про це повідомляє Спортивний Житомир.

Ім'я нового голови регіонального НОКу житомиряни зможуть дізнатися вже 23 грудня. Ввисунення претендентів на цю посаду вже закінчилося. Претендентів - троє.

Зі слів відповідального секретаря організації Леоніда Самуня, на посаду голови були подані кандидатури нинішнього губернатора області Сергія Машковського, депутата Верховної ради Володимира Арешонкова та комерційного директора приватного акціонерного товариства "Спорттовари Житомир" Олександра Оніщука.

Була подана ще одна рекомендація - голови федерації легкої атлетики Житомирщини Інни Євсєєвої, але вона зняла свою кандидатуру.

У понеділок, 08 грудня, відбулося засідання виконавчого комітету обласного відділення НОК, який і розглянув питання виборів нового голови. Було прийнято рішення провести асамблею 23 грудня та затверджено її порядок денний. Серед питань - звіт про роботу регіонального відділення в 2014 році, звіт ревізійної комісії, ротація окремих членів обласного НОКу та вибори нового голови відділення. Воно відбудеться шляхом таємного голосування.

За словами Леоніда Самуня, лишається ймовірність, що інші претенденти також можуть взяти самовідвід. Зокрема, поки невідоме рішення Арешонкова та Машковського.

Досі посаду голови регіонального НОКу обіймав екс-губернатор області Сергій Рижук.

До нього цю посаду займав інший губернатор - Забела. Питання про відставку Рижука з посади голови обласного відділення НОКу піднімалося цієї осені, в тому числі і під час звіту Світлани Гресь за сто днів на посаді. Але тоді ніяких рішень не було прийнято.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі