Місто

За два тижні влада та перевізники мають дійти згоди щодо вартості проїзду в Житомирі

9 December 2014, 20:42

 Обґрунтувати вартість перевезень та довести правильність розрахунків – саме таке вирішення питання пропонує перевізникам в.о. мера Житомира Любов Цимбалюк. За її словам,и перевізники не повинні страйкувати, а мають пояснити житомирянам та депутатам міської ради свою позицію.

«Я дуже сподіваюсь на порозуміння з перевізниками, тому що я думаю, що не може бути сьогодні така конфронтація. Ми будемо завтра збиратись, ми будемо говорити з ними про те, що дійсно потрібно довести і членам виконавчого комітету, і житомирянам, і депутатам про правильність або неправильність тих розрахунків. Якщо люди, які підготували це рішення, кажуть, що це не так, то ми маємо мати час, щоб з цим розібратись», - говорить Цимбалюк.

Вона запевняє: її рішення призупинити підвищення вартості проїзду не пов’язане з майбутніми місцевими виборами.

«Зрозуміло, що чим ближче до виборів, тим більше буде виникати питань, тим більше буде виникати конфронтацій, але я вважаю, що ми здатні всі разом приймати розумні рішення і обґрунтовані, насамперед, і відкриті для житомирян. Саме так буде прийняте те рішення, яке я буду виносити на сесію», - додає Любов Цимбалюк.

Перевізники нарікають: ціни на паливо та запчастини постійно зростають, а вартість проїзду ні, якщо це питання не вирішиться, то, можливо, вони будуть змушені припинити перевезення. 

«Ситуація дуже напружена. На сьогоднішній день ми не можемо працювати при цьому паливі, при цих запчастинах. А як вирішать? Буде можливість – будемо працювати, не буде можливості – станем, будуть 90-ті года», - каже перевізник, депутат міської ради Аркадій Савицький (обслуговує міські маршрути №1 та №40)

«Всі чомусь не вважають водіїв за людей і за мешканців міста, вони не думають, що їм треба їсти, годувати свої сім’ї. І ми теж не в змозі їм підвищити зарплату, а життя дорожчає, як і для всі інших громадян», - додає перевізник Володимир Іваницький (обслуговує маршрути №8 та №25).

Чи подорожчає проїзд в громадському транспорті житомиряни дізнаються за кілька тижнів: Любов Цимбалюк має намір скликати чергову сесію вже 23 грудня і повторно розглянути питання підвищення вартості проїзду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі