Місто

У Житомирі не знайшли застосування київській ялинці-конусу

12 December 2014, 16:12

Славнозвісна київська ялинка-конус цьогоріч не стане головним новорічним деревом Житомира.

У 2012-му ця 40-метрова штучна ялинка здобула неабияку популярність. Українські інтернет-користувачі висміяли її форму і навіть створили сторінку «Йолки» у твіттері.

Згодом ялинку разом з усіма прикрасами та святковою ілюмінацією подарували Житомиру. І тепер новорічне дерево зимує на складах комунального підприємства «Міськсвітло». Встановлювати її найближчим часом не збираються.

«Ця ялинка дуже висока, у неї висота 40 метрів, для монтажу такої ялинки треба висота підйому до 50-ти метрів, спецтехніка, якої в нас ні в місті, ні в області нема. Такої техніки одиниці в Україні. Мабуть, Київ, столиця держави може собі дозволити такі роботи виконати. Я вважаю, що для міста це буде дуже дорого», - пояснив директор КП «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Юрій Янушевич.

Доки ялинка-конус лежить без діла, працівники комунального підприємства використовують гірлянди та іграшки, що йшли у комплекті. Хоча, зізнаються, і з цим були проблеми – гірлянди не працювали, бо їх неакуратно демонтували.

Працівники «Міськсвітла» відремонтували ілюмінацію і вже минулого року прикрашали нею живі ялинки, які ростуть біля Житомирської облдержадміністрації.

Нині ж на майдані Корольова вже встановлюють 18-метрову штучну ялинку, придбану ще у 2008-му році. Вже встановили каркас, триває монтаж гілок.

Над встановленням ялинки працює 10 людей і задіяні 4 одиниці техніки. Впоратись з роботою збираються до 18 грудня, а в День святого Миколая її традиційно засвітять.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі